Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2008

Shane

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της ταινίας Οριακές Διαπραγματεύσεις είναι η σκηνή όπου ο Samuel Jackson και ο Kevin Spacey συζητάνε για το αν ο Shane πεθαίνει στο τέλος της ομώνυμης ταινίας του 1953 ή όχι. Η ταινία αποδόθηκε στα ελληνικά με δύο τίτλους: Αρπαγές της γης και Ο άνθρωπος της χαμένης κοιλάδας. Διαλέχτε!

Ο Shane εμφανίζεται από το πουθένα και σε όλη τη διάρκεια της ταινίας δεν μαθαίνουμε τίποτα για το παρελθόν του. Προσπαθεί να ενταχθεί στη ζωή της αγροτικής οικογένειας, αλλά η διαμάχη των ανθρώπων της κοιλάδας με τους κτηνοτρόφους θα έχει άσχημη κατάληξη οπότε θα αναγκαστεί να επέμβει. Ένα από τα καλύτερα western του αμερικανικού κινηματογράφου, φωτογραφημένη στα απίστευτα τοπία του Wyoming και σκηνοθετημένη από τον επαγγελματία (και αγαπημένο της Ακαδημίας, να πω;) George Stevens. Μια ταινία που υμνεί τη φιλία, την αυτοθυσία για αυτούς που αγαπάς και την πάλη ενάντια στο Άδικο. Έξι υποψηφιότητες για όσκαρ παρακαλώ: β' ανδρικού ρόλου στον κακό Jack Palance και τον 11χρονο Brandon de Wilde, καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου και κέρδισε μόνο αυτό για την έγχρωμη φωτογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: