Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Brick (Έγκλημα στο κολέγιο)

Καταρχάς, μη δίνετε και πολύ σημασία στον ελληνικό τίτλο. Κρατήστε στο μυαλό σας μόνο το Brick. Δεύτερον, όσοι από σας δεν έχετε δει αυτή την ταινία, τότε πηγαίνετε να την αναζητήσετε, τώρα! Γιατί αυτή η ανεξάρτητη παραγωγή που ξεπετάχτηκε από το φεστιβάλ του Sundance το 2005 δεν πρόκειται για κανά θριλεράκι της σειράς αλλά για μια μοντέρνα άσκηση στο αγαπημένο κινηματογραφικό είδος του film-noir. Σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, έχεις την αίσθηση ότι αυτή βγήκε λίγες μέρες μετά το Γεράκι της Μάλτας, μόνο που οι πρωταγωνιστές είναι νεαροί και φοράνε τζιν με t-shirts αντί για καπέλα και κουστούμια. Φυσικά, ως οπαδός αυτού του φιλμικού είδους, έπαθα την πλάκα μου. Την ταινία την ανακάλυψα τυχαία, χάρη στους bloggers, για να πούμε την αλήθεια. Αυτοί έχουν γράψει εδώ και καιρό για την ταινία, οπότε δε χρειάζεται να προσθέσω κάτι καινούριο εγώ. Όσοι θέλουν περισσότερη ανάγνωση μπορούν να κάνουν μια βόλτα από τον CineMad, να ρίξουν μια ματιά στις provoles.gr ή στο Movies for the Masses. Τέλος δείτε παρακάτω και το trailer για να πάρετε μία πρόγευση.

* Μάιος 2011 update: Πρωταγωνιστεί ο τότε άγνωστος αλλά πλέον πολύ «ανεβασμένος» Joseph Gordon-Levitt (βλ. Inception, (500) days of summer, Hesher κ.λ.π.)

Δες/κρύψε το τρέιλερ για το Τούβλο.


3 σχόλια:

livewire είπε...

Zissara,

επειδή είδα ότι κάνεις και εξαιρέσεις στο περιεχόμενο του blog όσον αφορά το πόσο παλιά είναι μια ταινία, με την αναφορά στο Brick, να σου δώσω μια δικιά μου πρόταση.
Είδα πριν λίγες μέρες το "The man from Earth" του 2007 και ξετρελάθηκα. Ρίξ'του μια ματιά αν θες.

Φιλιά!

zisis είπε...

Μου είπε και άλλος για το "The Man from Earth", αλλά δεν έτυχε να το δω. Αφού το λες και συ, Νικολάκι, θα κοιτάξω να το αναζητήσω!

Ανώνυμος είπε...

Έχει ακουστεί πολύ το The Man from Earth.
Όσο για το Brick συμφωνώ μαζί σου ειδικά στο άτοπο του τίτλου. Πολύ λάθος επιλογή. Το έχασα στο σινεμά μόνο και μόνο από αυτό, ήμουν σίγουρος ότι θα είναι Scream ή κάτι τέτοιο. Μάλλον αυτό ήθελαν και διανομείς να νομίζει ο κόσμος, μπας και κάνουν εισιτήρια από λάθος κοινό.