Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

The Comancheros

Η ταινία The Comancheros του 1961 είχε αρκετά καλά συστατικά για να θεωρείται πετυχημένη. Είχε έναν έμπειρο σκηνοθέτη (Michael Curtiz), είχε τον πιο διάσημο πρωταγωνιστή της εποχής (John Wayne) και είχε μια εκπληκτική έγχρωμη φωτογραφία. Δυστυχώς όμως δεν είχε ένα σενάριο της προκοπής· πρωταγωνιστές χωρίς ιδιαίτερο ψυχολογικό υπόβαθρο, πλοκή που δεν σε κρατάει ξύπνιο και κακούς Ινδιάνους ώστε να 'χουμε κάτι να σκοτώνουμε την ώρα μας. Φαντάζομαι ότι ήταν τελικά μια ταινία της εποχής για εμπορική εκμετάλλευση και μόνο, κάτι σαν το Ντάι Χαρντ 4 στις μέρες μας, ας πούμε. Οπότε άλλα σχόλια δεν χρειάζονται (ούτε την υπόθεση δεν έχω όρεξη να σας περιγράψω!). Μόνο για τους φανατικούς φίλους του John Wayne που θέλουν να λένε ότι έχουν δει τα πάντα (πράγμα αδύνατον αλλά λέμε τώρα). Οι υπόλοιποι δείτε κάτι άλλο...

1 σχόλιο:

theachilles είπε...

Καλημέρα φίλε μου.
Είσαι λίγο σκληρός με το φιλμ, όχι επειδή αυτά που λες δεν ισχύουν, το αντίθετο μάλιστα ήσουν επιεικής χαρακτηρίζοντας τον Curtis απλά έμπειρο - ο τύπος δεν ήταν παρά απλώς διεκπεραιωτής. Απλώς έτυχε να δω τους Commancheros σε τρυφερή ηλικία και, έστω σα θολή ανάμνηση, θυμάμαι να τους αγαπώ. Ειδικά τον Lee Marvin.
Συνέχισε την εξαιρετική δουλειά, σε διαβάζουμε συνέχεια.