Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008

Hell's Angels

Ο εκατομμυριούχος Howard Hughes (Χάουαρντ Χιουζ), όπως μας έδειξε και ο Martin Scorsese, παθιάστηκε πάρα πολύ με τη δημιουργία της (θρυλικής πια) ταινίας του 1930 Hell's Angels. Η ταινία αφορά τρεις σπουδαστές στην Οξφόρδη, δύο αδέρφια βρετανικής καταγωγής και έναν γερμανό. Το ξέσπασμα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου θα τους χωρίσει. Τα αδέρφια θα γίνουν πιλότοι της RAF και ο φίλος τους θα είναι ο αντίπαλος σε μια αερομαχία με ένα γερμανικό Ζέπελιν. Προς το τέλος της ταινίας, τα αδέρφια συλλαμβάνονται από τους γερμανούς και, αρνούμενοι να μαρτυρήσουν βρετανικά μυστικά, θυσιάζονται για το καλό της πατρίδας.

Η ταινία —ύστερα από τόσα χρόνια— δεν θα έλεγα ότι βλέπεται μόνο για εγκυκλοπαιδικούς σκοπούς. Οι σκηνές αερομαχιών είναι όντως πολύ εντυπωσιακές και οι δραματικές σκηνές στο τέλος της ταινίας είναι επίσης συναισθηματικά δυνατές. Βέβαια, σε πολλά σημεία φαίνεται ότι η ταινία ξεκίνησε ως βωβή αλλά με την έλευση του ήχου αναγκάστηκαν(;) οι ηθοποιοί να πετάνε ατάκες ο ένας στον άλλο για να γεμίσουν το διάλογο, δυστυχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: