Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Southland Tales

Ξέρετε πώς είναι να περιμένεις μια ταινία να κυκλοφορήσει πώς και πώς και όταν τη δεις μένεις με το στόμα ανοιχτό... απ' την βαρεμάρα! Κάτι τέτοιο πάθαμε με τη δεύτερη ταινία του Richard Kelly —μετά το αγαπημένο πλέον Donnie Darko— που πρωτοκυκλοφόρησε το 2006, Southland Tales. Και φανταστείτε ότι ο Dwayne 'The Rock' Johnson δεν είναι το χειρότερο κομμάτι της ταινίας. Το όλο πρόβλημα βρίσκεται στο χαώδες σενάριο που θέλει να αναμίξει εντελώς ετερόκλητους χαρακτήρες (πορνοστάρ, αναρχικούς, ηθοποιούς, γερουσιαστές, επιστήμονες, φανταράκια και μπάτσους) σε καταστάσεις όπου μπλέκονται σχεδόν όλοι μεταξύ τους, με υπόβαθρο την μελλοντική εποχή του... 2008 στην οποία έχει ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, έχει βρεθεί η λύση του ενεργιακού προβλήματος, ο Big Brother είναι παντού και η μέρα της Αποκάλυψης είναι κοντά! Μέσα σε 140 λεπτά όμως παρακολουθούμε όλες τις παράπλευρες ιστορίες χωρίς να εστιάζει ο σκηνοθέτης το ενδιαφέρον του πουθενά, αφήνοντάς μας να κοιτάμε τις εικόνες που εναλλάσσονται με ωραία ψηφιακά εφέ και να μην προλαβαίνουμε να μπούμε από νωρίς στο νόημα.

Αν έχετε 140 λεπτά για χάσιμο, μπορείτε να δείτε μια μελλοντολογική ταινία γύρω από το τέλος του κόσμου και τη μέρα της αποκάλυψης (λέμε τώρα)! Αυτό που θα δείτε στην ουσία, θα είναι μια ωραία σκηνοθεσία σε μερικά από τα καλύτερα τραγούδια που μαζεύτηκαν για να επενδύσουν μια ταινία. Δηλαδή, μια συρραφή από ωραία βίντεο-κλιπ! Π.χ., η σκηνή του Timberlake με το τραγούδι των Killers θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί το επίσημο βίντεο-κλιπ του συγκροτήματος! Αν δεν έχετε χρόνο για χάσιμο, προσπεράστε άφοβα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: