Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

City Lights (Τα φώτα της πόλης)

Άλλη μια απόδειξη ότι ο Charlie Chaplin ήταν πολύ μεγάλος. Δηλαδή, για όσους νόμιζαν το αντίθετο, ή για τους νεότερους που δεν έχουν εντρυφήσει και πολύ (ή μάλλον καθόλου) στο έργο του. Η ταινία Τα φώτα της πόλης γυρίστηκε και προβλήθηκε πρώτη φορά το 1931, τρία χρόνια μετά την έλευση του ήχου, αλλά ο κος. Τσάπλιν επέμεινε στο βουβό κινηματογράφο. Καλύτερα έτσι, φυσικά, γιατί δεν νομίζω να ήθελε κανείς να ακούσει τον αλητάκο να μιλάει. Μιλούσε ολόκληρο το σώμα του γι'αυτόν. Η ταινία είχε υπότιτλο μια «ρομαντική κωμωδία παντομίμας» και είναι άλλοτε ρομαντική, άλλοτε κωμική, άλλοτε συγκινητική. Πάντως, είναι όχι μόνο μια από τις καλύτερες ταινίες του βωβού κινηματογράφου, αλλά μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Έτσι απλά.

4 σχόλια:

kioy είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Έτσι απλά, μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, που αναδεικνύει τον Charlie Chaplin(συμπεριλαμβανομένου του σπουδαίου και πολυάριθμου έργου του) ως έναν ογκόλιθο στην ιστορία του κινηματογράφου!

Cinefil είπε...

Η αγαπημενη μου ταινια!Την εχω δει γυρω στις 20 φορες και ποτε δεν την χορταινω!Υπεροχη αναμειξη χιουμορ και συγκινησης (πιο πολυ συγκινησης).Εκατομμυρια σκηνες ανθολογιας, οπως η πρωτη σκηνη με το αγαλμα, οι σκηνες στο παρτι των πλουσιων και φυσικα το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ φιναλε!!Υπεραριστουργημα και μια απο τις 5 καλυτερες ταινιες που εχουν γυριστει.Ειναι δυνατον να αμφισβητησει κανεις τον Τσαπλιν;!;!;!Η μεγαλυτερη μεγαλοφυια στην ιστορια του κινηματογραφου και ο αγαπημενος μου σκηνοθετης!Λατρευω, αγαπω αυτον τον δημιουργο και εχω δει ολες του τις ταινιες (και μικρου και μεγαλου μηκους).

5:Αριστουργημα η 10/10

zisis είπε...

Κινηματογράφος = Τσάπλιν ή και το αντίστροφο;!
:-)

Cinefil είπε...

Δεν ξερεις ποσο συμφωνω μαζι σου! :)