Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

The Man from Earth

Μετά την προτροπή του φίλου μου Νίκου, κάτσαμε και είδαμε με πολλή περιέργεια την ταινία The Man from Earth (παραγωγής 2007), καθώς ο ντόρος που έχει δημιουργηθεί στο ίδερνετ είναι μεγάλος. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη ταινία επιστημονικής φαντασίας χωρίς καθόλου εφέ, γυρισμένη σε φυσικούς χώρους με ψηφιακές κάμερες· βασικά, διαδραματίζεται μέσα σε ένα σαλόνι. Θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ταινία... δωματίου. Θα μπορούσε επίσης να μεταφερθεί άνετα στο θέατρο. Έπειτα, μη δίνεται σημασία στην αφίσα της ταινίας, η οποία είναι παραπλανητική. Επίσης, δε θέλω να σας περιγράψω την υπόθεση και καλύτερα να μη δείτε ούτε κάποιο τρέιλερ, επειδή αξίζει να καθίσετε να την απολαύσετε χωρίς να γνωρίζετε πολλά-πολλά, να «αφεθείτε» στους αργούς ρυθμούς της και να «μπείτε» στη μαγεία της. Ίσως πιάσετε τους εαυτούς σας να κρέμονται από τα χείλη των ηθοποιών. Ακούγομαι υπερβολικός (αν μπορούσατε να με ακούσετε, λέμε τώρα...). Καλύτερα: μπορεί να σας φαίνονται όλα αυτά υπερβολικά αλλά εμένα με κέρδισε η απλή αυτή ιστορία, που βασίστηκε στο ομώνυμο γραπτό του Jerome Bixby, έναν sci-fi συγγραφέα που δούλεψε στο Star Trek, στο Twilight Zone και συνέλαβε το Fantastic Voyage. Σημειωτέον, ξεκίνησε να γράφει την ιστορία τη δεκαετία του '60 και την ολοκλήρωσε λίγο πριν πεθάνει το 1998. Σκηνοθετήθηκε από κάποιον Richard Schenkman, του οποίου το βιογραφικό έχει δουλειές στην τηλεόραση και στο MTV. Θα λέγαμε ότι αποτελεί μία από τις εξαιρέσεις του κανόνα που θέλει τους σκηνοθέτες video-clips να γυρίζουν ηλίθια έργα.

Υ.Γ.: Προετοιμαστείτε πάντως για πολύ επιστημονικό μπλα-μπλα!

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Δεν γνώριζα.
Και τώρα...αδημονώ!

(Επίσης σου ξαναλέω πόσο ευχαριστιέμαι το πλήθος των αναφορών σου σε ταινίες των οποίων την προέλευση και την φτιαξιά λατρεύω.
Γεια σου Ζήση)