Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

Last Train from Gun Hill

Kirk Douglas εναντίον Anthony Quinn. Αν και η πολυαναμενόμενη μονομαχία έρχεται στο τέλος, η ταινία Το Τελευταίο Τρένο από το Γκαν Χιλ του 1959 μας κράτησε το ενδιαφέρον αλλά δεν μας ενθουσίασε κιόλας. Στο ενδιάμεσο πάντως βλέπουμε την προσπάθεια του Douglas να βρει τους δύο δολοφόνους της γυναίκας του. Η έρευνά του τον οδηγεί στους κόλπους της συμμορίας του μεγαλοκτηματία και παλιόφιλού του, που δεν είναι άλλος από τον Quinn. Εκεί θα ανακαλύψει ότι ο ένας που ψάχνει είναι ο γιος του Quinn και έτσι τα πράματα θα περιπλέξουν θανάσιμα.

Ο σκηνοθέτης John Sturges χειρίζεται άνετα το έργο του. Εξάλλου είχε ξανασυνεργαστεί με τον Douglas στο Αίμα στον Πράσινο Βάλτο. Η ταινία όμως δεν είναι και καμιά σπουδαία για το είδος της αφού θέματα εκδίκησης και αυτοδικίας έχουμε δει ουκ ολίγα. Και έκπληξη μου προξένησε το γεγονός ότι η σκηνή στο ξενοδοχείο είναι σε μεγάλο βαθμό κοπιαρισμένη από την προ διετίας παραγωγή (δηλαδή του 1957) 3:10 to Yuma (όχι το καινούριο ριμέικ), που είναι σαφώς καλύτερη. Anyway...

Δεν υπάρχουν σχόλια: