Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2007

When Worlds Collide

B-movie παλαιάς εποχής και αισθητικής! Μέσα στο τρομο-κλίμα της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, το When Worlds Collide, παραγωγής 1951, ήταν αυτό που έλεγε ο τίτλος του: σύγκρουση των κόσμων, δηλαδή μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή! Ξεχάστε τους μετεωρίτες και τους εξωγήινους και τα λοιπά. Εδώ έρχονται κατά πάνω μας ένας πλανήτης μαζί με το αστέρι στο οποίο περιστρέφεται! Χαμός! Ευτυχώς η ταινία αναλώνεται σε λίγα εφέ και δεν καταντά γελοία, οπότε βλέπεται ευχάριστα -θα έλεγα- ακόμα και σήμερα. Η ουσία επικεντρώνεται στην προσπάθεια επιβίωσης του ανθρώπινου είδους, κατασκευάζοντας ένα διαστημόπλοιο διαφυγής, περιέχοντας έναν μικρό αριθμό ανθρώπων και τα περισσότερα ζώα της γης. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ταινία είναι κάτι σαν τον κατακλυσμό του Νώε στη διαστημική εποχή!

Και επειδή πρώτα μας περνάει ξυστά ο πλανήτης και ύστερα από μερικές μέρες στουκάρει ο δεύτερος Ήλιος, ενδιαφέρον έχουν οι σκηνές με τα παλιρροιακά κύματα, τους σεισμούς και τις πλημμύρες. Μιλάμε, η ταινία τα έχει όλα! Σκηνές όπως αυτή που βλέπετε παρακάτω, μου έφεραν στο μυαλό τις πολύ πιο πρόσφατες χολιγουντιανές παραγωγές Μετά την Επόμενη Μέρα, Deep Impact, Armageddon... Τα χρόνια περνάνε αλλά η καταστροφο-λαγνεία είναι πάντα επίκαιρη (ή/και εμπορική).

1 σχόλιο:

zubizabata είπε...

...Γι' αυτό και το remake συμπληρώνω στην τελευταία πρόταση. Καταραμένος να είσαι Steven Spielberg.