Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2007

Lord of the Flies (Ο άρχοντας των μυγών)

Από το ομώνυμο, καταπληκτικό βιβλίο του William Golding προέρχεται αυτή η ταινία παραγωγής 1963. Η γνωστή ιστορία λοιπόν των παιδιών (από 5 ως 14 χρονών) που ναυαγούν σε ένα ερημονήσι και προσπαθούν να επιβιώσουν ή, αλλιώς, η γνωστή ιστορία για το τέλος της αθωώτητας και το σκοτάδι της ανθρώπινης καρδιάς.

Υπάρχει και νεότερη εκδοχή της ταινίας, παραγωγής 1990, η οποία θα είναι πιο κοντά στα «μοντέρνα» παιδιά, αλλά δεν έτυχε να τη δούμε. Στην περίπτωση μας, τα παιδιά βεβαίως έχουν το αγγλικό, κολεγιακό στυλάκι παλιοτέρων δεκαετιών, αλλά αυτό δεν μας επηρεάζει και πολύ στη θέασή της. Η ατμόσφαιρα που θέλει να δημιουργήσει ο σκηνοθέτης βοηθιέται από την ασπρόμαυρη φωτογραφία και γενικά θα λέγαμε ότι είναι μια αρκετά καλή μεταφορά βιβλίου στον κινηματογράφο.

1 σχόλιο:

livewire είπε...

Την είδα πριν από 3-4 χρόνια και μπορώ να πώ ότι μου άρεσε αρκετά. Νομίζω ότι παρακινήθηκα από το ομώνυμο κομμάτι των Iron Maiden. Nice of you που την ανεφερες στο blog σου!!!