Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2007

Harvey

Ο Harvey είναι ένας τεράστιος κούνελος, ύψους δύο μέτρων περίπου, που είναι πολύ καλός φίλος του James Stewart. Το θέμα είναι ότι εμείς δεν μπορούμε τον δούμε! Μόνος ο κύριος Stewart μπορεί! Αυτή η... παρεξήγηση είναι που οδηγεί τον πρωταγωνιστή μας σε απίστευτες περιπέτειες. Ο ρόλος ταιριάζει γάντι στον Stewart (ή ο Stewart ταίριαξε στο ρόλο;) δημιουργώντας έναν καλοκάγαθο χαρακτήρα που το μόνο που θέλει και προσπαθεί είναι να είναι όλοι ευτυχισμένοι. Χαμογελά συνεχώς κατά τη διάρκεια του φιλμ και επηρεάζει θετικά όσους βρίσκονται γύρω του. Μήπως θα έπρεπε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του;

Αυτή η —πολύ καλή, χαρούμενη και κωμική— ταινία του Henry Koster πρωτοπροβλήθηκε το 1950. Βασίστηκε στο όμωνυμο και βραβευμένο το 1945 με Pulitzer θεατρικό έργο της Mary Chase. Ο James Stewart έπαιξε πρώτα το ρόλο στο Broadway και απαίτησε να συμμετάσχουν στην ταινία οι ίδιοι ηθοποιοί που τον πλαισίωναν στο θέατρο. Η κυρία Josephine Hull που υποδύθηκε την αδερφή του Stewart τσέπωσε και ένα όσκαρ β' γυναικείου ρόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: