Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Planet of the Apes (Ο άνθρωπος που γύρισε από το μέλλον)

Οι περισσότεροι από σας θα γνωρίζετε το ριμέικ από τον Tim Burton. Δεν ξέρω κατά πόσο οι νεαρότεροι σε ηλικία έχουν δει την αυθεντική έκδοση του 1968. Καταρχάς, ο ορίτζιναλ Πλανήτης των Πιθήκων είναι η καλύτερη ταινία του προσφάτως εκλιπόντα Charlton Heston, μετά το Άρχοντα του Κακού του Welles, βεβαίως βεβαίως· εδώ δεν χρειάστηκε να πει πολλές ατάκες και όταν πήρε το όπλο... βρέθηκε στο στοιχείο του! Είναι επίσης μια πανέξυπνη sci-fi ταινία, η οποία (και) χάρη στην αποκαλυπτική, σοκαριστική τελευταία σκηνή κερδίζει πολλούς πόντους. Φαντάζομαι ότι όσοι την είχανε δει στην εποχή της θα είχαν πάθει μεγαλύτερη πλάκα, γιατί εμείς μπορεί να μην είχαμε δει την ταινία μέχρι πριν λίγο καιρό, ξέραμε όμως με κάθε λεπτομέρεια την τελική σκηνή με τα τόσα αφιερώματα που έχουμε δει και έχουμε διαβάσει δεξιά κι αριστερά! Στα συν της ταινίας η καταπληκτική δουλειά στο μακιγιάζ των πιθήκων και η δυνατή σκηνοθεσία του Franklin J. Schaffner, ο οποίος δεν αφήνει να του ξεφύγει το θέμα και να καταντήσει ένα γελοίο ανέκδοτο με κούκλες, όπως πολλοί πίστευαν ότι θα γίνει.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι δεν ήξερα το endist twist, έτυχε να τη δω πριν από αυτή του Burton και επίσης λατρεύω το sci-fi. Άρα φαντάζεσαι ότι απλά δεν γίνεται να μην είχα ξετρελαθεί! :))

zisis είπε...

Και πολύ καλά έκανες, που ξετρελάθηκες εννοώ!

;-)