Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

The Heiress (Η κληρονόμος)

Η Κληρονόμος (1949) του σπουδαίου αμερικανού σκηνοθέτη William Wyler δεν είναι μια απλή ρομαντική ταινία εποχής. Θα λέγαμε ότι είναι κυρίως μια ψυχολογική ταινία για τις προβληματικές σχέσεις πατέρα-παιδιού. Πλούσια και άβγαλτη κορασίσα φτάνει σε ηλικία γάμου και γνωρίζει έναν τυχοδιώκτη νεαρό. Αποφασίζουν να παντρευτούν κόντρα στις επιθυμίες του πατέρα της, που βλέπει στο πρόσωπο του νεαρού τον καιροσκοπισμό. Αυτός όμως θα πάρει τα λεφτά που χρειάζεται και θα την παρατήσει λίγο πριν το γάμο. Όταν επιστρέψει ύστερα από λίγα χρόνια, η κληρονόμος μας θα τον... πληρώσει με το ίδιο νόμισμα.

Το σενάριο βασίστηκε στο ομώνυμο θεατρικό έργο, το οποίο βασίστηκε στο μυθιστόρημα "Washington Square" του Henry James. Οι τέσσερις βασικοί ηθοποιοί δίνουν εντυπωσιακές ερμηνείες· βραβείο όσκαρ α' γυναικείου ρόλου στην Olivia de Havilland. Ο Wyler «χτίζει» μια εντυπωσιακή ταινία. Και αυτή η... τηλεγραφική παράγραφος κλείνει με την προτροπή να διαβάσετε και τι λέει ο φίλος μας ο mpoukatsas για την ταινία.

1 σχόλιο:

mpoukatsas είπε...

Ευχαριστώ φίλε για την αναφορά και χαιρετίζω ακόμη μια φορά τις επιλογές σου που μας προτρέπουν στο να ανακαλύψουμε/ξαναθυμηθούμε ξεχωριστά διαμαντάκια...