Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Mr. Smith Goes to Washington

Ο νεαρός, ιδεαλιστής κύριος Σμιθ είναι αγαπητός σε όλον τον κόσμο, θα βάλει υποψηφιότητα και θα φτάσει μέχρι το Κονγκρέσο. Ο κύριος Σμιθ πηγαίνει στην Ουάσινγκτον. Όντας γερουσιαστής και μέσα στα πράματα πλέον, θα προσπαθήσει να δουλέψει και να βοηθήσει τον απλό πολίτη. Θα προσπαθήσει να φτιάξει το όνειρο των παιδιών, ένα κατασκηνωτικό κέντρο σε μια μεγάλη έκταση. Θα βρει μπροστά του όμως αντιπάλους τα «συμφέροντα», το ίδιο το διεφθαρμένο σύστημα και στο τέλος τον ίδιο του τον μέντορα, ο οποίος θα προσπαθήσει να τον βγάλει απ'τη μέση με ένα σκάνδαλο. Λόγω της ηθικής του ακεραιότητας, δεν θα έχει άλλη επιλογή από να τους ξεμπροστιάσει μέσα στο Κοινοβούλιο. Αγαπημένη ταινία του υπογράφοντα με πρωταγωνιστή τον clean-cut James Stewart φυσικά, σε σκηνοθεσία και παραγωγή —ποιου άλλου;— του Frank Capra, του ανθρώπου που οι ανθρωπιστικές/κοινωνικές ταινίες της δεκαετίας του '30 άφησαν εποχή. Έντεκα υποψηφιότητες για όσκαρ αλλά κέρδισε μόνο αυτό της πρωτότυπης ιστορίας. Ελληνικός τίτλος της εποχής: «Αμερική, η χώρα της ελευθερίας»!

5 σχόλια:

Mike είπε...

Frank Capra και James Stewart μεγαλουργουν. Ετσι απλα!
Καληνυχτα φιλε zisi.

kioy είπε...

Μπράβο, μπράβο, μπράβο!

Νομίζω Zisi πως το μπλογκ σου είναι η πλέον πληρέστερη εγκυκλοπαίδια του κλασσικού(και όχι μόνο) κινηματογράφου! :)

Chris Z. είπε...

Και εγώ έτσι νομίζω... ;)

zisis είπε...

Τι να πω τώρα εγώ;!
Να 'στε καλά, υγεία να έχουμε και καλές προβολές!
:-)))

Simply Burgman είπε...

Πολύ μεγάλη ταινία και σπουδαία ερμηνεία από τον αγαπημένο μου του κλασικού κινηματογράφου Στιούαρτ!Δεν ήξερα τον ελληνικό τίτλο και απλά τον αφήνω ασχολίαστο....