Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!
Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008
Point Blank (Ο επαναστάτης του Αλκατράζ)
Τάδε έφη zisis at 22:10 0 γνώμες
Labels: 1967, film-noir, John Boorman, Lee Marvin
The Naked Kiss
Δείτε/κρύψτε το τρέιλερ.
49th Parallel (Επιτάφιος για έναν κατάσκοπο)
Ριψοκινδυνευμένη η προσπάθεια των δημιουργών που τελικά πέτυχε! Ίσως εξαιτίας της χρήσης γνωστών ηθοποιών (βλέπε π.χ. Laurence Olivier, Raymond Massey) σε μικρούς ρόλους στα διάφορα επεισόδια. Ίσως επειδή ο κόσμος είχε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και ήθελε να δει (ως ένα βαθμό) και την άλλη πλευρά. Ο Pressburger κέρδισε το Όσκαρ σεναρίου και η ταινία ήταν μία από τις δέκα υποψήφιες για το όσκαρ καλύτερης ταινίας.
Τάδε έφη zisis at 17:30 1 γνώμες
Labels: 1941, Emeric Pressburger, Michael Powell, UK
Lover Come Back (Γύρνα πίσω αγάπη μου!)
Η έκπληξή μου λοιπόν όταν είδα την ταινία Lover Come Back (Γύρνα πίσω αγάπη μου), παραγωγής 1961, ήταν ευχάριστα μεγάλη. Το ζευγάρι των Rock Hudson και Doris Day υποδύονται δύο διαφημιστές που είναι ανταγωνιστές σε διαφορετικές εταιρίες και, χωρίς να γνωρίζουν ο ένας τον άλλο, προσπαθούν να κλέψουν τις ιδέες του άλλου. Το αποτέλεσμα είναι φυσικά να μπλέκουν σε κωμικοτραγικές καταστάσεις με κύριο θέμα την κατάκτηση του άλλου φύλου, με τον Rock Hudson (κυρίως) να δίνει ρεσιτάλ. Επίσης, οι δεύτεροι ρόλοι (πάλι ο Tony Randall στο πλευρό των δύο σταρ) νοστιμίζουν την όλη ιστορία χάρη στο εμπνευσμένο σενάριο και όλα αυτά υπό το σκηνοθετικό βλέμμα του Delbert Mann, τον άνθρωπο που πήρε τον Χρυσό Φοίνικα και το Όσκαρ σκηνοθεσίας το 1955 για την πρώτη του κινηματογραφική δουλειά, για την ταινία Marty.
Τάδε έφη zisis at 13:13 0 γνώμες
Labels: 1961, comedy, Delbert Mann, Doris Day, Rock Hudson, Tony Randall
Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008
The Comancheros
Τάδε έφη zisis at 08:08 1 γνώμες
Labels: 1961, John Wayne, Lee Marvin, Michael Curtiz, western
Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008
Brick (Έγκλημα στο κολέγιο)
* Μάιος 2011 update: Πρωταγωνιστεί ο τότε άγνωστος αλλά πλέον πολύ «ανεβασμένος» Joseph Gordon-Levitt (βλ. Inception, (500) days of summer, Hesher κ.λ.π.)
Δες/κρύψε το τρέιλερ για το Τούβλο.
Friendly Persuasion (Ο άνθρωπος δίχως όπλα)
Ωραία και καλά όλα αυτά, αλλά σε μια ταινία διάρκειας 130 λεπτών τα βρήκα λίγο κουραστικά (για να μην πω βαρετά). Ο Wyler έχει τον τρόπο να σου κεντρίζει το ενδιαφέρον αλλά αυτή τη φορά το παρατράβηξε. Σκεφτείτε ότι οι (λίγες) σκηνές του πολέμου ήρθαν αφού κλείσαμε το δίωρο. Εκεί ήταν που είδαμε λίγο καλύτερα την αντίθεση της άσκοπης βίας με τα πιστεύω των πρωταγωνιστών. Γενικά όμως θα έλεγα ότι η ταινία με απογοήτευσε. Ο Wyler διαχειρίστηκε πολύ καλύτερα ένα παρόμοιο θέμα στην επόμενη ταινία του, την The Big Country με τον Gregory Peck. Αν έχετε να διαλέξετε, διαλέξτε τη δεύτερη.
Τάδε έφη zisis at 08:40 0 γνώμες
Labels: 1956, Χρυσός Φοίνικας, Dorothy McGuire, Gary Cooper, western, William Wyler
Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008
Thieves' Highway (Άνθρωποι του αίματος)
Τάδε έφη zisis at 20:20 0 γνώμες
Labels: 1949, Albert Bezzerides, film-noir, Jules Dassin, Richard Conte
Ace In The Hole (Το τελευταίο ατού)
Ένα χρόνο μετά την επιτυχία της Λεωφόρου της Δύσης και την κριτική ματιά στα ενδότερα του Χόλιγουντ, ο Wilder αποφασίζει να κατακρίνει τα δημοσιογραφικά ανομήματα πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή του. Έχοντας για πρώτο βιολί τον Kirk Douglas (μαζί με το δυναμισμό του), σκιαγράφησε με άνεση το πορτρέτο του κυνικού, σκληρού, αδίστακτου και αμοραλιστή δημοσιογράφου. Η ταινία στην εποχή της δεν άρεσε ούτε στο κοινό ούτε στους κριτικούς, έτσι η εταιρεία την ξαναπροώθησε με διαφορετικό όνομα, The Big Carnival, μήπως και περπατήσει καλύτερα στις αίθουσες αλλά μπα... Με τα χρόνια πάντως άρχισε να θεωρείται —και όχι άδικα— μία από τις καλύτερες δημιουργίες του Wilder με μία από τις καλύτερες ερμηνείες του Douglas.
Τάδε έφη zisis at 15:00 2 γνώμες
Labels: 1951, Billy Wilder, film-noir, Jan Sterling, Kirk Douglas
On the Beach (Όσο θα υπάρχουν άνθρωποι)
Τάδε έφη zisis at 10:10 0 γνώμες
Labels: 1959, Anthony Perkins, Ava Gardner, cold-war, Gregory Peck, post-apocalyptic, Stanley Kramer
Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008
Μικρές μπουκίτσες από Alfred Hitchcock
Η πιο ενδιαφέρουσα από τις δύο είναι η Bon Voyage (δείτε την στο video.google) όπου ένας Άγγλος πιλότος αφηγείται στους αξιωματικούς του τις προσπάθειες διαφυγής από τα κατεχόμενα εδάφη με τη βοήθεια γάλλων αντιστασιακών. Στη συνέχεια όμως βλέπουμε τι πραγματικά συνέβη από διαφορετική οπτική γωνία για να ανακαλύψουμε ότι υπήρχε κάποιος κατάσκοπος στην ιστορία μας. Εδώ έχουμε την τεχνική που θα ακολουθήσει με περισσότερη μαεστρία ο Akira Kurosawa το 1950 στο Rashomon.
Η δεύτερη ταινία λέγεται Aventure Malgache και δεν προβλήθηκε στην εποχή της (δείτε την κι αυτή στο video.google) διότι έδειχνε τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι Γάλλοι αντιστασιακοί από τους ίδιους τους Γάλλους, με συνέπεια να μην είναι ιδιατέρως αρεστή.
Τάδε έφη zisis at 11:11 0 γνώμες
Labels: 1944, Alfred Hitchcock
Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008
THX 1138
Το 1971 ο νεαρός Lucas εξερευνά το μέλλον από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία. Η οργουελικού προσανατολισμού και αρκετά δυσνόητη ταινία του όμως απέτυχε εμπορικά. Δεν ξέρω αν αυτό το γεγονός ήταν που τον οδήγησε το 1977 σε πιο παραμυθένιες, μελλοντολογικές ιστορίες (βλ. Star Wars). Πάντως, παρά τις όποιες ενστάσεις που μπορεί να έχουμε, η ταινία έχει εμπνευσμένα σκηνικά και καλοφτιαγμένα για την εποχή της εφέ και θα λέγαμε ότι παραμένει ελκυστική (ειδικά στη νέα και βελτιωμένη έκδοση σε DVD).
Τάδε έφη zisis at 09:30 2 γνώμες
Labels: 1971, George Lucas, Robert Duvall, sci-fi
Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008
Cape Fear
Τάδε έφη zisis at 11:11 0 γνώμες
Labels: 1962, Gregory Peck, J. Lee Thompson, Martin Balsam, remade, Robert Mitchum, Telly Savalas
Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008
The Killers (Οι δολοφόνοι)
Από ένα διηγηματάκι του Ernest Hemingway προέκυψε η εν λόγω ταινία, η ιστορία της οποίας πειράχτηκε λίγο προξενώντας τη δυσφορία του Hemingway. Αγχωμένοι οι παραγωγοί επειδή είχανε κατά κύριο λόγο πρωτοεμφανιζόμενους ηθοποιούς στους κεντρικούς ρόλους, για να σώσουν την παρτίδα επιστράτευσαν τον γερμανικής καταγωγής σκηνοθέτη Robert Siodmak, ο οποίος είχε στο βιογραφικό του μια καλή noir ταινία, την Phantom Lady. Το αποτέλεσμα τελικά τους δικαίωσε και με το παραπάνω. Μην μπερδευτείτε όμως με το ριμέικ που γύρισε ο Don Siegel το 1964. Άλλη ταινία αυτή.
Τάδε έφη zisis at 16:16 0 γνώμες
Labels: 1946, Ava Gardner, Burt Lancaster, film-noir, remade, Robert Siodmak, William Conrad
Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008
The Racket
Καλογυρισμένο το εργάκι του 1951, αλλά στο τέλος σου αφήνει μια αίσθηση μετριότητας. Ίσως επειδή το έργο προέρχεται από θεατρικό και η σκηνοθεσία του μου φάνηκε αρκετά «στατική». Ίσως πάλι επειδή η ιστορία είχε δυνατότητες να απλωθεί και να ασχοληθεί με πολλά θέματα, αλλά επικεντρώθηκε περισσότερο στο αστυνομικό κομμάτι. Θα την κατατάσσαμε ως crime-film περισσότερο και λιγότερο ως film-noir. Η παρουσία πάντως του Mitchum αρκεί για να «γεμίσει» το έργο. Να σημειώσουμε επίσης ότι η ταινία αποτελεί ριμέικ της ομώνυμης βωβής ταινίας του 1928, παραγωγής του Howard Hughes.
Τάδε έφη zisis at 18:50 0 γνώμες
Labels: 1951, crime-film, Lizabeth Scott, Robert Mitchum, Robert Ryan, William Conrad
Ninotchka
Τάδε έφη zisis at 12:12 2 γνώμες
Labels: 1939, Ernst Lubitsch, Greta Garbo, Melvyn Douglas
The Philadelphia Story (Κοινωνικά σκάνδαλα)
Τάδε έφη zisis at 10:50 1 γνώμες
Labels: 1940, Cary Grant, comedy, George Cukor, James Stewart, Katharine Hepburn, Roland Young
Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008
Union Pacific
Παρεπιμπτόντως, η ταινία επρόκειτο να διαγωνιστεί στο πρώτο φεστιβάλ των Καννών εκείνη τη χρονιά, κάτι που δεν έγινε εξαιτίας της εισόδου της Γαλλίας στον πόλεμο και της ακύρωσης του Φεστιβάλ. Το 2002 όμως αποφασίστηκε να διαγωνιστούν οι ταινίες που είχαν προγραμματιστεί για το 1939 και δόθηκε αναδρομικά στην ταινία ο Χρυσός Φοίνικας!
Τάδε έφη zisis at 19:19 3 γνώμες
Labels: 1939, Χρυσός Φοίνικας, Barbara Stanwyck, Cecil B DeMille, Joel McCrea, railroad, western
The Proud Ones
Τάδε έφη zisis at 18:18 0 γνώμες
Labels: 1956, Robert Ryan, Virginia Mayo, western
The Blue Dahlia (Η γαλάζια ντάλια)
Λεπτομέρειες ενός σινέ-γκικ: Όταν τον Ιανουάριο του 1947 δολοφονήθηκε η Elizabeth Scott, ο τύπος της απέδωσε το παρατσούκλι The Black Dahlia, επηρεασμένοι φυσικά από τον τίτλο της ταινίας. Χρόνια μετά, ο James Ellroy έγραψε τη δικιά του εκδοχή για τη Μαύρη Ντάλια που ουδεμία σχέση έχουν με το στόρι αυτής της Γαλάζιας Ντάλιας.
Τάδε έφη zisis at 12:12 0 γνώμες
Labels: 1946, Alan Ladd, film-noir, Raymond Chandler, Veronica Lake, William Bendix
Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008
Monkey Business
Τάδε έφη zisis at 09:00 3 γνώμες
Labels: 1952, Cary Grant, Charles Coburn, comedy, Ginger Rogers, Howard Hawks, Marilyn Monroe
The Ωmega Man
Τάδε έφη zisis at 08:28 1 γνώμες
Labels: 1971, Charlton Heston, post-apocalyptic, Richard Matheson, sci-fi
Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008
High Sierra (Ο δραπέτης της Σιέρρα)
Η ταινία είναι λίγο περισσότερο μελοδραματική και συναισθηματική σε κάποια σημεία απ' ό,τι θα θέλαμε, αλλά παρόλο αυτά αποτελεί μια ενδιαφέρουσα δουλειά, ένας πρόδρομος των επόμενων film-noir αριστουργημάτων του Bogart, θα λέγαμε. Σημειώστε ότι το σενάριο της ταινίας γράφτηκε από τον μετέπειτα σκηνοθέτη και καλό του φίλο, τον John Huston. Ύστερα απ' αυτήν την επιτυχία ενώσανε τις δυνάμεις τους και προέκυψε το Γεράκι της Μάλτας. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία...
Τάδε έφη zisis at 15:50 0 γνώμες
Labels: 1941, Arthur Kennedy, crime-film, Humphrey Bogart, John Huston, Raoul Walsh, remade
Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008
The Song of Bernadette
Τάδε έφη zisis at 18:40 0 γνώμες
Labels: 1943, bio, Charles Bickford, Henry King, Jennifer Jones, Lee J. Cobb, Vincent Price
Sunrise: a song of two humans
Η Αυγή είναι η πρώτη αμερικάνικη παραγωγή του γερμανού Murnau, μια ταινία που πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι η καλύτερή του. Το χαρακτηριστικό ύφος του Murnau βρίσκεται και εδώ σε όλο του το μεγαλείο: η εξπρεσιονιστική φωτογραφία, τα δυσανάλογα και εντυπωσιακά —σχεδόν υπερρεαλιστικά— σκηνικά συνθέτουν μια σκοτεινή και βαριά, κατά κύριο λόγο, ταινία. Κέρδισε το πρώτο απ' τα δύο Όσκαρ καλύτερης ταινίας (συγκεκριμένα πήρε το βραβείο Best Unique and Artistic Production) στην πρώτη απονομή βραβείων που δόθηκαν το 1929) ενώ το άλλο πήγε στο Wings. Η πολύ όμορφα σπαρακτική και εύθραστη πρωταγωνίστρια Janet Gaynor κέρδισε το Όσκαρ γυναικείας ερμηνείας. Μπορείτε να τη δείτε στο γιούτιουμπ σε εννιά μέρη.
Τάδε έφη zisis at 14:14 0 γνώμες
Labels: 1927, F.W. Murnau, silent
Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008
Our Man In Havana
Αυτός είναι ο Άνθρωπός μας στην Αβάνα (παραγωγής 1959). Μια ταινία που βασίστηκε στο ομώνυμο (και πάρα πολύ καλό) μυθιστόρημα του Graham Greene. Ο ίδιος ο συγγραφέας ανέλαβε τη συγγραφή του σεναρίου και με τη βοήθεια του πολύ καλού σκηνοθέτη Carol Reed και του φοβερού επιτελείου ηθοποιών (με προεξέχοντα φυσικά τον Alec Guinness) ανάμειξαν με ενδιαφέρον τρόπο το δράμα και την κωμωδία και δημιουργήσαν μια απίστευτη σατιρική ταινία γύρω από τους κατασκόπους και τις μυστικές υπηρεσίες. Σίγουρα αποτελεί μια από τις αρκετά καλές μεταφορές βιβλίων στη μεγάλη οθόνη.
Τάδε έφη zisis at 22:50 0 γνώμες
Labels: 1959, Alec Guinness, Burl Ives, Carol Reed, Graham Greene, Maureen O'Hara, Ralph Richardson, UK
Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008
The Andromeda Strain
Τάδε έφη zisis at 23:11 0 γνώμες
Labels: 1971, Robert Wise, sci-fi
The Lavender Hill Mob
Τάδε έφη zisis at 21:20 0 γνώμες
Labels: 1951, Alec Guinness, Charles Crichton, comedy, Ealing studios, UK
The Grapes of Wrath (Τα σταφύλια της οργής)
Τάδε έφη zisis at 13:13 1 γνώμες
Labels: 1940, Henry Fonda, John Ford
Hell's Angels
Η ταινία —ύστερα από τόσα χρόνια— δεν θα έλεγα ότι βλέπεται μόνο για εγκυκλοπαιδικούς σκοπούς. Οι σκηνές αερομαχιών είναι όντως πολύ εντυπωσιακές και οι δραματικές σκηνές στο τέλος της ταινίας είναι επίσης συναισθηματικά δυνατές. Βέβαια, σε πολλά σημεία φαίνεται ότι η ταινία ξεκίνησε ως βωβή αλλά με την έλευση του ήχου αναγκάστηκαν(;) οι ηθοποιοί να πετάνε ατάκες ο ένας στον άλλο για να γεμίσουν το διάλογο, δυστυχώς.
Τάδε έφη zisis at 11:11 0 γνώμες
Labels: 1930, Howard Hughes, Jean Harlow
Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008
Boomerang!
Τάδε έφη zisis at 10:10 0 γνώμες
Labels: 1947, Arthur Kennedy, Dana Andrews, Elia Kazan, film-noir
It Came from Outer Space
Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008
Gilda (Γκίλντα)
Τάδε έφη zisis at 17:05 0 γνώμες
Labels: 1946, film-noir, Glenn Ford, Rita Hayworth
Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008
The Lost Weekend (Χαμένο Σαββατοκύριακο)
Ο Ray Milland δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας υποδυόμενος έναν επίδοξο συγγραφέα, ο οποίος πιστεύει ότι με το αλκοόλ γίνεται πιο δημιουργικός. Στην πραγματικότητα, ο ήρωας μας δεν μπορεί να αντέξει το συγγραφικό μπλοκάρισμα και επιδίδεται σε απίστευτη κατανάλωση ουισκιού με σκοπό να... ξεμπλοκάρει. Στο ομώνυμο βιβλίο όμως του Charles R. Jackson —στο οποίο βασίστηκε η ταινία— ο ήρωας μας έγινε αλκοολικός επειδή δεν μπορούσε να παραδεχτεί την ομοφυλοφιλία του· ένα θέμα που, όπως καταλαβαίνετε, αφαιρέθηκε (σχεδόν) ολοκληρωτικά απ' την ταινία. Ο Wilder απ' την πλευρά του χρησιμοποιεί υπερβολικά κοντινά πλάνα (close-ups) για να τονίσει τον ξεπεσμό του πρωταγωνιστή, πολλές σκηνές της Νέας Υόρκης σε ντοκιμαντερίστικο και εξπρεσσιονιστικό στυλ, δημιουργώντας μια δυνατή, ρεαλιστική ταινία. Δικαίως η ταινία απέσπασε τα βραβεία Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου και α' ανδρικού ρόλου και μοιράστηκε (αναδρομικά) το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες με μπόλικες άλλες.
Τάδε έφη zisis at 21:09 0 γνώμες
Labels: 1945, alcohol, Billy Wilder, Ray Milland
Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008
La Jetée
Το αξιοσημείωτο σ' αυτήν την ταινία του 1962 είναι το γεγονός ότι αποτελεί μια συρραφή φωτογραφιών, οι οποίες με τη βοήθεια του αφηγητή και κάποιων background ήχων σού δίνουν την αίσθηση της κινηματογραφικής ταινίας. Δηλαδή δεν υπάρχει καθόλου κινούμενη εικόνα (χμ, εκτός από 2-3 δευτερόλεπτα σε ένα ενδιαφέρων σημείο της ταινίας). Κάτι σαν φωτο-ρομάντζο... Θα μου πείτε, είναι πιο εύκολο να δείξεις εικόνες του κατεστραμένου Παρισιού δείχνοντας απλά εικόνες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου! Όπως και να 'χει, η ιστορία είναι ιδιοφυής και το όλο πείραμα, τελικά, είναι ενδιαφέρον. Δείτε εδώ ολόκληρη την ταινία (με αγγλόφωνο αφηγητή).
Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008
Les Diaboliques (Οι διαβολογυναίκες)
Από ένα μυθιστόρημα του συγγραφικού διδύμου Μπουαλό και Ναρσεζάκ, ο Γάλλος μάστορας της αγωνίας Κλουζό έφτιαξε μια ταινία το 1955 που μνημονεύεται δικαίως μέχρι και σήμερα. Λέγεται ότι μόλις την είδε ο Άλφρεντ Χίτσκοκ ζήτησε από τους συγγραφείς να του γράψουν μια καινούρια ιστορία, αποκλειστικά γι'αυτόν. Η ιστορία ήταν το D'Entre des Morts, απ' την οποία προέκυψε ο Δεσμώτης του Ιλίγγου. Ιδιαίτερη μνεία και στο πρωταγωνιστικό δίδυμο των Simone Signoret (η ψυχρή εκτελέστρια) και Vera Clouzot (η σύζυγος του σκηνοθέτη στο ρόλο της καταπιεσμένης, ασθενικής και ευαίσθητης γυναίκας). Η ταινία απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα από τον τύπο πέντε χρόνια μετά την προβολή της, εξαιτίας του αιφνίδιου θανάτου της Vera Clouzot από καρδιά στα 47 της χρόνια, με παρόμοιο δηλαδή τρόπο που πέθανε ο χαρακτήρας της στην ταινία!
Και, φυσικά, ξεχάστε το αμερικάνικο ριμέικ με τις Sharon Stone και Isabelle Adjani!
Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2008
The Postman Always Rings Twice
Εκπληκτικό φιλμ-νουάρ, η ταινία παραμένει φρέσκια μέχρι και σήμερα, διαθέτει ένα από τα γοητευτικότερα ζευγάρια του σελιλόιντ, την καυτή Lana Turner και τον διαρκώς οργισμένο John Garfield. Βέβαια, το όνομα του ρόλου της (ελληνικής καταγωγής) πρωταγωνίστριας Παπαδάκης άλλαξε στο σενάριο για χάρη του περισσότερο αμερικάνικα εύηχου Smith και οι σεξουαλικές αναφορές είναι ιδιαιτέρως μειωμένες λόγω της λογοκρισίας της εποχής. Παρά ταύτα, περιέχει μερικές φοβερές σκηνές, όπως η αρχική εμφάνιση της Κόρα με το μπαλάκι του τένις φορώντας το λιτό, λευκό ρουχαλάκι της και η σκηνή στο αμάξι με το μπουκάλι... Αναζητήστε την!
Τάδε έφη zisis at 15:40 2 γνώμες
Labels: 1946, film-noir, John Garfield, Lana Turner