Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Love in the Afternoon (Άριαν)

Ταινία με την υπογραφή του Billy Wilder δεν μπορεί να είναι κακή. Μπορεί να μην είναι και κανένα αριστούργημα, παρά ταύτα το Love in the Afternoon παρακολουθείται ευχάριστα και σε σημεία είναι παραπάνω από γοητευτική, με τους δύο σταρ να «είναι όλη η ταινία» και το γλυκό μουτράκι και τα τερτίπια της Audrey Hepburn να επιρεάζει τον ακαταμάχητο αμερικανό γόη Gary Cooper. Η διαφορά ηλικίας είναι όντως αρκετά μεγάλη μεταξύ των δυό τους, αλλά στο κάτω της γραφής δεν πειράζει. Αυτό που μετράει είναι μια καλή ιστορία και πόσο πετυχημένα και όμορφα την πλασάρεις. Σ' αυτόν τον τομέα ο Wilder ήταν ιδανικός. Εξάλλου, εδώ βρίσκουμε τον σκηνοθέτη να συνεργάζεται στο σενάριο για πρώτη φορά με τον I.A.L. Diamond, τον σεναριογράφο με τον οποίο θα συνυπογράψει τα επόμενα αριστουργήματά του. Τον πατέρα-ντετέκτιβ της Hepburn υποδύεται ο παλαίμαχος Γάλλος ηθοποιός Maurice Chevallier που είχε αξιόλογη καριέρα στο Χόλιγουντ τη δεκαετία του '30.

1 σχόλιο:

Γεωργία είπε...

Νομίζω ότι η καλύτερη ταινία του WIlder είναι το Appartment. Έχει τα πάντα: σάτιρα, χιούμορ, 2 τέλειους πρωταγωνιστές.
Αλλά και το Love in the Afthernoon είναι καλό. Όντως πολύ μεγάλος ο Gary Cooper για το ρόλο και κυρίως η Audrey Hepbrun φαίνεται κάπως μικρή αλλά μου άρεσε η χημεία των δύο και είχε κάποιες σκηνές που γέλαγες άνετα (η κυρία με το σκυλάκι και οι σκηνές με τον απατημένο σύζυγο ή το πικνικ) και νομίζω ότι η τελευταία σκηνή στο τρένο και το βλέμμα του Gary Cooper είναι μία από τις πιο ρομαντικές και όμορφες που έχω δει!