Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Πάσχα (πάλι)

...και, ξεφυλλίζοντας το πρόγραμμα της τηλεόρασης, το μόνο που παρατηρείς είναι οι θρησκευτικές ταινίες και οι συναφείς ταινίες-χλαμήδα! Ποιες είναι οι πιο πολυπαιγμένες από δαύτες; Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη σκέψη· η τηλεοπτική παραγωγή του Τζεφιρέλι, ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ είναι αδιαμφισβήτητα στην κορυφή. Ακολουθούν οι δύο ίσως καλύτερες ταινίες του είδους, ο Σπάρτακος του Κιούμπρικ και ο Μπεν-Χουρ του Γουάιλερ. Κάθε χρονιά θα παίξει και Η Βίβλος του Τζον Χιούστον, ο Βαραββάς με τον Άντονι Κουίν, το Κβο Βάντις με Πίτερ Ουστίνοφ, Οι Δέκα Εντολές του ΝτεΜιλ με τον Τσάρλτον Ίστον και τον Γιουλ Μπρίνερ και το παρόμοιας ιστορίας καρτούν Ο πρίγκιπας της Αιγύπτου. Οι βιογραφίες του Χριστού παίζουν κατά κόρο: Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου του Τζορτζ Στίβενς, Ο βασιλεύς των βασιλέων του Νίκολας Ρέι και Τα πάθη του Χριστού του Μελ Γκίμπσον χρόνο με το χρόνο εδραιώνονται στο τηλεοπτικό τοπίο. Το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο του Παζολίνι έχει καιρό να παίξει.

Σχεδόν κάθε χρόνο βλέπουμε και την Πτώση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας του Άντονι Μαν, τη Σαλώμη με Ρίτα Χέιγουορθ, τον Χιτώνα και τη συνέχειά του Ο Δημήτριος και οι μονομάχοι, Σόδομα και Γόμμορα, Ο Δαβίδ και Βηθσεβά με τον Γκρέγκορι Πεκ, η κάκιστη Εσθήρ και ο βασιλιάς, Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι.

Ταινίες που δεν παίζονται ταχτικά: το μιούζικαλ Jesus Christ Superstar παίχτηκε μια φορά από τη ΝΕΤ προς μεγάλη μας έκπληξη. Αλλά ο Τελευταίος πειρασμός του Σκορσέζε μάλλον δεν θα παιχτεί ποτέ. Νοικιάστε τον σε DVD καλύτερα. Αυτά τα ολίγα και καλό Πάσχα!

2 σχόλια:

admin είπε...

καλη ανάσταση και καλό πάσχα σε όλους...

Konstantinos είπε...

Καλη προσπαθεια.
Ενδιαφερον οι παρουσιασεις παλιοτερων ταινιων.

Ριξε μια ματια σ αυτο.

http://kostasblog1.blogspot.com/