Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Divorzio all'italiana (Διαζύγιο αλά ιταλικά)

Ο Marcello Mastroianni ζει σε έναν ασφυκτικό γαμό εδώ και 12 χρόνια και το μυαλό του ψάχνει τρόπους να απαλλαγεί από τη γυναίκα του. Όταν ερωτευθεί την πανέμορφη νεαρή ανιψιά του και δει ότι υπάρχει ανταπόκριση, θα καταστρώσει ένα πανούργο σχέδιο: θα βρει ένα θύμα να ερωτευτεί τη γυναίκα του, να τους πιάσει επ'αυτοφόρω και έτσι, ως κερατάς, να αποδώσει δικαιοσύνη εν βρασμώ ψυχής αλά... ιταλικού νότου! Αυτό θα είναι το Διαζύγιο αλά ιταλικά. Μια κωμική ταινία του Pietro Germi που σε κερδίζει με τη δήθεν σοβαροφάνειά της, την κριτική στα ήθη του ιταλικού νότου και την ενδιαφέρουσα πλοκή. Φοβερή και η σκηνή που όλο το χωριό πηγαίνει στο σινεμά να δει την αφορισμένη από τον δεσπότη ταινία Dolce vita στην οποία έπαιζε πάλι ο Mastroianni. Αν και όλο το χωριό πήγε να ενημερωθεί για τα... τεκτενώμενα στη Ρώμη και τα κάλλη της Anita Ekberg. Το Διαζύγιο είχε μεγάλη επιτυχία και έφτασε ως τα όσκαρ κερδίζοντας μάλιστα αυτό του σεναρίου και έχοντας πάρει υποψηφιότητες για τη σκηνοθεσία και την ερμηνεία του Mastroianni. Ο υπογράφων όμως ακόμα προτιμάει την μεθεπόμενη ταινία του σκηνοθέτη, τη βραβευμένη στις Κάννες Signore & Signori.

3 σχόλια:

horny sloth είπε...

Αυθεντικη ιταλικη κωμωδια με αρκετο μαυρο χιουμορ. Απολαυστικη!

νομιζω παντως πως ο Μαστρογιανι ερωτευεται την ξαδελφη του...

zisis είπε...

Όντως, η ξαδέρφη του πρέπει να είναι.

Mike είπε...

Η πρωτη του ξαδελφη ειναι, την οποια υποδυεται η αισθησιακη Στεφανια Σαντρελι!

Τρομερος -και- εδω ο Μαστρογιανι, πολυ ευστοχη σατυρα και απο τον Τζερμι για την ιταλικη κοινωνια της εποχης, οπου πιο ευκολα εκανες φονο και τη γλιτωνες, απο το να επαιρνες διαζυγιο!!