Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Boy on a Dolphin (Το παιδί και το δελφίνι)

Να πούμε, κατ' αρχάς, ότι η ταινία Boy on a Dolphin είναι αρκετά μέτρια, για να μην πούμε αδιάφορη κι αυτό για διάφορους λόγους: α) για τις μετριότατες ερμηνείες, β) για το απλοϊκό σενάριο και γ) για την άνευρη σκηνοθεσία. Τη σήμερον ημέρα, η ταινία παρακολουθείται για... τουριστικούς/αρχαιολογικούς λόγους και μόνο. Και αυτό διότι είναι εξ ολοκλήρου γυρισμένη στην Ελλάδα και ειδικότερα στα πιο διάσημα τουριστικά μέρη της χώρας μας. Η δράση εκτελίσσεται στην Ύδρα, αλλά οι πρωταγωνιστές προλαβαίνουν να κάνουν μια στάση στην Ακρόπολη των Αθηνών, στο θέατρο της Επιδαύρου, στα Μετέωρα, ακόμα και στα «Αστέρια» της Γλυφάδας! Πρόκειται πάντως για την πρώτη αμερικανική παραγωγή που ήρθε στη χώρα μας για γυρίσματα και αποτέλεσε την αφετηρία για τις επόμενες που ακολούθησαν. Αποτέλεσε επίσης την πρώτη εμφάνιση της Sophia Loren σε αμερικανικό έργο, υποδυόμενη εδώ την ελληνίδα καταδύτρια. Η οποία βρίσκει στο βυθό ένα διάσημο άγαλμα της αρχαιότητας, το «παιδί και το δελφίνι». Για αυτό θα ενδιαφερθεί ένας αμερικανός αρχαιολόγος που υποδύεται ο Alan Ladd και ένας διάσημος αρχαιοκάπηλος με το παρουσιαστικό του Clifton Webb, ο οποίος θα κερδίσει στην αρχή την εύνοια της Loren αλλά τον τελευταίο λόγο θα έχει ο... έρωτας. Ε, τι νομίζατε;

3 σχόλια:

Gaurakos είπε...

Δεν θα συμφωνούσα ότι η ταινία είναι μέτρια εως αδιάφορη.
Αλλά σεβαστή η άποψη σου βέβαια.

Να σημειώσω επίσης ότι η Sophia Loren τραγουδησε στα Ελληνικά! μαζί με τον Τόνι Μαρούδα το: «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη». Το οποίο όπως λέει και η ίδια ακόμα και σήμερα είναι το αγαπημένο της.
Επίσης η ταινία προτάθηκε για όσκαρ καλύτερης μουσικής,αλλά το έχασε απο την φοβερή μουσική της ταινίας "Η Γέφυρα Του Ποταμού Κβάϊ."

ΥΓ. Χάρηκα πάρα πολύ που ασχολήθηκες με αυτην την ταινία,αν και όπως είπες την βρήκες μέτρια εως αδιάφορη. Ελπίζω τουλάχιστον να την είδες σε DVDRip ( αν όχι DVD) και όχι σε VHS που υπάρχει η ταινία.

zisis είπε...

Η ταινία έχει πλέον περισσότερη ιστορική αξία, παρά καλλιτεχνική, θα έλεγα. Και καλά που έγραψες για το τραγούδι, επειδή το ξέχασα. Να πούμε ότι χορεύει κιόλας νησιώτικα.

DVD, εξ ου και η widescreen φώτο που απέσπασα από την ταινία.

kARTson είπε...

Προσωπικά την χάρηκα (την ξαναείδα πρόσφατα) για την ιστορική λαογραφική της αξία αλλά και (έτσι όπως συμβαίνει συνήθως) ένοιωσα μια νοσταλγία για την Ελλάδα που μόλις ξεκινούσε να κάνει τα πρώτα της μεταπολεμικά βήματα. Στους σημερινούς καιρούς μπορεί και να ξαναγίνει σύντομαεπίκαιρη :)