Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

The Champ (Ο πρωταθλητής)

Ο πρώην πρωταθλητής του μποξ και νυν αλκοολικός, που υποδύεται ο Wallace Beery, προσπαθεί να πιάσει την καλή με ένα σωρό πλάγιους τρόπους, με στοιχήματα στα ζάρια ή παίζοντας στο ιππόδρομο και ταυτόχρονα προσπαθεί να μεγαλώσει το μικρό του γιο. Ο μικρός τον έχει ίνδαλμα και τον αποκαλεί συνέχεια The Champ. Η σεναριογράφος Frances Marion έγραψε την ιστορία αυτού του παρηκμασμένου μποξέρ με τον Wallace Beery στο μυαλό της, του οποίου η καριέρα εκείνη την εποχή ήταν αρκετά φθίνουσα. Κέρδισε, ή να πούμε καλύτερα, μοιράστηκε το όσκαρ α' ανδρικού ρόλου με τον Fredric March εκείνη τη χρονιά. Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον παλαίμαχο King Vidor, είναι μια από τις καλύτερές του (μέσα από ένα σύνολο δεκάδων έργων), έχει έντονο μελοδραματικό χαρακτήρα και ξεχωρίζει για την αρκετά ρεαλιστική καταγραφή της φτωχικής ζωής των πρωταγωνιστών, όπως επίσης και για τη φοβερή χημεία πατέρα και γιου. Ο μικρός Jackie Cooper έγινε αμέσως παιδί-σταρ, το πρώτο της δεκαετίας του '30, που μας έδωσε πολλά ταλαντούχα παιδιά. Εσείς μπορεί να τον θυμάστε από το ρόλο τού Πέρι Γουάιτ (48 χρόνια μετά!), του διευθυντή της εφημερίδας του Κλαρκ Κεντ της σειράς ταινιών Superman με τον Christopher Reeve!

2 σχόλια:

theachilles είπε...

Όταν εγώ έλεγα ότι ο King Vidor είναι σκηνοθετάρα, κάποιοι με κορόιδευα φίλε Ζήση.

Το remake του Zeffirelli το έχεις δει;

Υ.Γ. Μεταφέρθηκα σε νέο χώρο, μαζί με εκλεκτή παρέα, ελπίζω να τα λέμε συχνά και από εκεί.
www.filmgaze.blogspot.com

zisis είπε...

Το ριμέικ ήθελα να το δω εδώ και χρόνια μόνο και μόνο για τη συμμετοχή των Jon Voight και Faye Dunaway, αλλά ποτέ δεν έκατσε! Στα προσεχώς κι αυτό...

Καλή συνέχεια με το μπλογκ, Αχιλλέα!