Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

The Great Train Robbery

Μέσα σε δώδεκα σκηνές παρακολουθούμε όλη την εξέλιξη της Μεγάλης ληστείας του τρένου. Θεωρείται το πρώτο αφηγηματικό φιλμ καθώς κάθε σκηνή αναπτύσει και εξελίσσει την πλοκή. Ουσιαστικά το Χόλιγουντ από τότε δεν έχει αλλάξει και πάρα πολύ! Και επειδή οι ληστές είναι ντυμένοι με καουμπόικα, αποτελεί και το πρώτο έργο του κινηματογραφικού είδους που όλοι ξέρουμε ως γουέστερν. Δείτε όλη την ταινία των... 10 λεπτών παρακάτω.

1 σχόλιο:

Cinefil είπε...

Καλησπερα!!
Απο τις σημαντικοτερες ταινιες για την εξελιξη του κινηματογραφου και η πρωτη που ακολουθει μια αφηγηματικη δομη.Απιστευτο πως γυριστηκε εκινη την εποχη μια τετοια ταινια.Επισης εχει πολυ ωραια μουσικη.Ενα απο τα 10 καλυτερα αμερικανικα γουεστερν που εχουν γυριστει.Βεβαια, εχει πολλα σημαδια κουρασης και υπερβολικες ερμηνειες.Φυσικο.

3,5:Καλη (+) η 7.5/10

ΥΓ:Απο τις τοσο παλιες ταινιες μου αρεσει πολυ και το "Ταξιδι στη Σεληνη" του Melies, που την θεωρω αριστουργημα και την πρωτη μεγαλη δημιουργια του κινηματογραφου.