Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

The Box

Ο Richard Kelly επέστρεψε με νέα ταινία. Διαβάζοντας την περίληψη είπα ότι θα είναι τουλάχιστον ενδιαφέρουσα. Και μετά την παταγώδη αποτυχία του Southland Tales, φαντάστηκα ότι θα προσέξει καλύτερα το αποτέλεσμά του. Η ταινία The Box βασίστηκε στο διήγημα "Button, button" του Richard Matheson και το αποτέλεσμα είναι άλλη μια «περίεργη» ταινία. Αντί να ασχοληθεί αποκλειστικά με το μυστήριο του κουτιού, την αγωνία να πατήσεις ή όχι το κουμπί (χμ, αυτό έγινε στο Lost) κ.τ.λ., μπλέκει μέσα τη ΝΑΣΑ, θεωρίες τηλεπάθειας και ανώτερης νοημοσύνης, δημιουργώντας τελικά έναν αχταρμά από ιδέες που δύσκολα ξεμπλέκεις. Με το κουτί και μόνο ασχολήθηκε το Twilight Zone στη δεκαετία του '80 και τα είπε όλα μέσα σε 20 λεπτά (part 1 και part 2 στο youtube). Αλλά εδώ ο Kelly ήθελε να αναπτύξει το θέμα και τελικά το παραξύλωσε. Μήπως προσπαθεί να αυτοανακυρηχθεί διάδοχος του David Lynch και δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα;

4 σχόλια:

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν βρίσκω το Southland Tales κακή ταινία, σίγουρα όμως είναι μια αποτυχία, εδώ συμφωνώ. Ο Κέλι για μένα είναι μια εξαιρετικά υποσχόμενη μορφή δημιουργού και πραγματικά θα τον προσέχω από κοντά για καιρό.

Ρίξε ματία:
http://2i3.blogspot.com/2010/03/box-2009-richard-kelly.html

ΠΑΝΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
argiris-cinefil είπε...

Κι εδώ συμφωνώ μαζί σου όπου ξεγελάστηκα κι εγώ από την ενδιαφέρουσα υπόθεσή της. Πίστευα ότι θα είχε συνέλθει από την παταγώδη αποτυχία του “Southland Tales” αλλά τελικά από ότι φαίνεται δεν συνήλθε. Δεν πειράζει όμως του τα συγχωρώ από την στιγμή που μας έχει δώσει το εξαιρετικό “Donnie Darko”.

1,5: Μετριότατη (+)

0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

zisis είπε...

"Donnie Darko" rules!
Περιμένω την επόμενη ταινία του, επειδή φαίνεται ότι έχει ταλέντο ο άνθρωπος, οπότε κάτι καλό θα ξαναβγάλει. Ελπίζω!