Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

The Thing From Another World

Το 1951 ο Howard Hawks ανέλαβε την παραγωγή μιας φουτουριστικής ταινίας, της μοναδικής στην καριέρα του. Το αποτέλεσμα ήταν το The Thing From Another World, μία από τις δύο συνολικά ταινίες που παρήγαγε η εταιρεία παραγωγής του Hawks, η Winchester Pictures. Βασισμένη στην ιστορία Who Goes There? του John W. Campbell Jr., η ταινία αφηγείται την ανεύρεση ενός εξωγήινου σκάφους από επιστήμονες στην Ανταρκτική, το οποίο περιέχει... κάτι ζωντανό· ένα ον από άλλο πλανήτη, το οποίο βρίσκεται σε λήθαργο, αλλά όταν ξυπνήσει κανείς δεν θα είναι ασφαλής. Μία από τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του '50, με low budget και με άγνωστους ηθοποιούς, αλλά γνήσια κινηματογραφικά thrills! Το μοτίβο της ιστορίας είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα σπίτι και αμύνονται από μία απειλή, κάτι «κακό» (εξωγήινοι, κακοποιοί κλπ). Ένα μοτίβο που επανέλαβε ο Hawks με μεγαλύτερη επιτυχία στο Rio Bravo το 1959.

Η ιστορία αυτή γυρίστηκε σε αξιόλογο ριμέικ το 1982 από τον John Carpenter με τον Kurt Russell στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά σεις παρακάτω δείτε τη γνήσια ταινία, η οποία ξεκινάει 7 λεπτά και 56 δεύτερα μετά την έναρξη του βίντεο (εξαιτίας ενός βλάκα που πρόσθεσε τα δικά του σχόλια στην αρχή). Το λινκ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: