Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

The Big Country (Ματωμένοι ορίζοντες)

Αγαπημένη ταινία του υπογράφοντα, αυτό το δράμα χαρακτήρων που τοποθετείται στην αχανή άγρια δύση με την «αιώνια» κόντρα δύο πλούσιων ραντσέρηδων και στη μέση να βρίσκεται ο νεόφερτος από την ανατολή Gregory Peck, ο οποίος λειτουργεί με το μυαλό και το ήθος του και όχι με τα όπλα και τον ψευτοτσαμπουκά. Η σκηνοθεσία του Wyler μεγαλειώδης, η έγχρωμη φωτογραφία πανέμορφη, το καστ πλουσιότατο: η δασκάλα Jean Simmons θα γοητεύσει τον Πεκ και θα τον βάλει σε μπλεξίματα με την αρραβωνιαστικιά του Carroll Baker, ο Charlton Heston επιστάτης του ενός ραντσέρη Charles Bickford και ο Burl Ives στο ρόλο του μονόχνωτου και απομονωμένου αντιπάλου. Το The Big Country αποτελεί κατ' εμέ ένα από τα καλύτερα γουέστερν ever.

2 σχόλια:

Mike είπε...

Καλημερα zisi,
ετυχε να τη δω προσφατα, οποτε τη θυμαμαι αρκετα καλα.
Σιγουρα μεσα στις καλυτερες στιγμες του σκηνοθετη, αν και πολυ μεγαλης διαρκειας..
Ωραιο θεμα και επισης, συμφωνω οτι συγκαταλεγεται στα σημαντικοτερα γουεστερν.

ΥΓ: Τον ελληνικο τιτλο δεν τον γνωριζα, εχω σταματησει γενικα να βλεπω τους μεταφρασμενους τιτλους, για ευνοητους λογους!

zisis είπε...

Συμφωνώ ότι οι περισσότεροι ελληνικοί τίτλοι είναι... ό,τι να 'ναι, αλλά έχουν κάποιο ενδιαφέρον αν αναλογιστούμε την εποχή τους. Ήταν μάλλον ο μοναδικός τρόπος που είχαν για να ιντριγκάρουν την περιέργεια του κοινού και να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο στις αίθουσες.

Ζ.