Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

After the Thin Man

Το παντρεμένο ζευγάρι του ντετέκτιβ Νικ Τσαρλς και της πλούσιας Νόρα με τον αξιαγάπητο σκύλο τους Άστα, επιστρέφουν στο Σαν Φρανσίσκο μετά το γάμο τους και τη λύση του μυστηρίου του της πρώτης ταινίας The Thin Man στη Νέα Υόρκη. Ο επιρρεπής στο αλκοόλ Τσαρλς θα αναγκαστεί να δειπνήσει στο σπίτι της ψηλομύτας θείας της Νόρα με την υπόλοιπη αριστοκρατική συγγενική γερουσία. Εκεί θα αποκαλυφθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κόρη της θείας με την εξαφάνιση του αρραβωνιαστικού της. Μετά την πίεση της Νόρας, το πρωταγωνιστικό ζευγάρι θα αναλάβει να βρει τι συμβαίνει με τον πλεϊμπόι της ξαδέρφης. Θα τον βρουν σε ένα κλαμπ να σκορπάει λεφτά για τα μάτια της τραγουδίστριας. Η οποία μαζί με τον ιδιοκτήτη θέλουν να του φάνε τα λεφτά. Κι ο -τάχα μου- αδερφός της τραγουδίστριας να μπλέκει τη μούρη του παντού. Σε όλη αυτήν την ομάδα να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε τον παιδικό φίλο της ξαδέρφης, τον νεαρό James Stewart σε μια από τις πρώτες του εμφανίσεις. Ο καθένας για δικούς του λόγους θα θέλει να βγάλουν από τη μέση των αρραβωνιάρη και όταν βρεθεί νεκρός όλοι θα είναι υποψήφιοι δολοφόνοι.

Η μεγάλη επιτυχία της πρώτης ταινίας έφερε το σίκουελ εν έτη 1936 με τίτλο After the Thin Man, παρόλο που δεν υπάρχει κάποιος... thin man στο έργο. Η οικογενειακή περιπέτεια μυστηρίου με τις σπιρτόζικες, κωμικές, συζυγικές ατακές των William Powell και Myrna Loy είναι ό,τι πρέπει για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα. Η ταινία μας εκτυλίσσεται την παραμονή της πρωτοχρονιάς και τελειώνει την επόμενη, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, οπότε ταιριάζει γάντι στη σημερινή ημέρα. Αφεθείτε στη γοητεία της κλασικής εποχής του Χόλιγουντ και... καλή χρονιά.

6 σχόλια:

Philip Winter είπε...

Δυστυχως, δεν την εχω δει. Εχω δει μονο την πρωτη που ειναι πολυ καλη.
Καλη χρονια και χρονια πολλα!

argiris-cinefil είπε...

Κι εγώ την πρώτη έχω δει μόνο όπου μου άρεσε αρκετά. Κάποια στιγμή σίγουρα θα κάτσω να δω και τις υπόλοιπες.

Καλή χρονιά, ότι επιθυμείς!

Giorgos Kormikiaris είπε...

Καλή χρονιά zisis!

Η δουλειά που κάνεις εδώ είναι απίστευτη και συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά. Μας θυμίζεις ταινίες, που αν δεν υπήρχες, μάλλον δεν θα τις πληροφορούμαστε ποτέ.

Δεν περίμενα όταν είχες ξεκινήσει ότι θα φθάσεις μέχρι εδώ. Εύχομαι τον ίδιο ζήλο και επιμονή και για τη συνέχεια.

despoina είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ
ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ

ΥΓ. Χαίρομαι πολύ
που ψάχνοντας σας βρήκα
γιατί κάνετε καταπληκτικές
αναρτήσεις για τις ταινίες
και ενισχύετε με αυτόν
τον τρόπο την ήδη μεγάλη
αγάπη μας για αυτές,
που πολλές φορές
λειτουργούν στην ζωή μας
σαν καλοί φίλοι
που είναι μαζί μας
στις χαρές αλλά και στη λύπη.
Να είστε πάντα καλά.

zisis είπε...

Καλή χρόνια σε όλους και σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!

Γιώργο, ούτε γω περίμενα ότι θα φθάσει ως εδώ. Θα συνεχίσουμε για αρκετό καιρό ακόμα... έχουμε πολλά έργα ακόμα να δούμε!

Δέσποινα, τι να πω; Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή την πρώτη ταινία δεν την εύρισκα πουθενά, (εξαντλημένη;). έκατσα και μετέφρασα τους υπότιτλούς της.
Γιάννης -
Ανάβυσσος