Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

The Grass Is Greener (Το ξένο είναι πιο γλυκό)


Αυτή η ταινία αποτελεί μία από τις τέσσερις συνεργασίες του σκηνοθέτη Stanley Donen με τον Cary Grant, την τρίτη συνεργασία του Grant με την Deborah Kerr και την τρίτη της Kerr με τον Robert Mitchum! Ο Grant και η Kerr υοδύονται ένα ζευγάρι στην Αγγλία όπου κατοικούν στον πύργο τους, που τον χρησιμοποιούν και ως μουσείο. Ο αμερικανός τουρίστας και πολυεκατομμυριούχος πετρελαιάς Mitchum που τον επισκέπτεται, θα μπει σε λάθος πόρτα και θα πέσει πάνω στην οικοδέσποινα. Την οποία θα φλερτάρει επίμονα και θα τη γοητέψει. Όταν αυτή πει στον άντρα της ότι θα πάει να μείνει στη φίλη της (την μπεκρού Jean Simmons) στο Λονδίνο, καταλαβαίνουμε ότι... Το ξένο είναι πιο γλυκό. Το οποίο, πάλι, ο Grant -ως φοβερά σκεπτόμενος- θα προσπαθήσει να ανατρέψει με ένα φορεβό σχέδιο, χωρίς ζηλοτυπίες, χωρίς εκνευρισμούς, με τη βοήθεια της μπεκρούς!

Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια χαριτωμένη κομεντί στην οποία πρωταγωνιστούν τόσοι πολλοί αστέρες; Και η οποία δεν είναι βαρετή; Και κυλάει παραπάνω από ευχάριστα; Τώρα αν σε κάποιους δεν αρέσει να βλέπουν τον βαρύ Mitchum σε ρομαντικούς ρόλους, ή νομίζουν ότι εδώ ο Grant φαίνεται σα να βαριέται, τι να πούμε; Παραβλέψτε τα και αφεθείτε στη γοητεία του κλασικού Χόλιγουντ. It's only a movie.

Δεν υπάρχουν σχόλια: