Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

L’ aile ou la cuisse (Τι θα πάρετε... στήθος ή μπούτι;)

Πρώην οπερατέρ του Κλωντ Σαμπρόλ τη δεκαετία του ’60, ο Claude Zidi μεταπηδά στη σκηνοθεσία τη δεκαετία του ’70 και μας παραδίδει στη συνέχεια, ως επί τω πλείστον, μετριότατες ταινίες. Η ταινία Τι θα πάρετε... στήθος ή μπούτι; ξεκινάει ελπιδοφόρα με τον εθνικό κωμικό της Γαλλίας Louis de Funès να είναι ντυμένος καλόγρια και να πηγαίνει ινκόγκνιτο σε ένα εστιατόριο με σκοπό να γράψει κριτική στο πασίγνωστο βιβλίο του. Η αρχή υπόσχεται γέλιο. Η συνέχεια όμως είναι αρκετά τυπική, προβλέψιμη και δυστυχώς σχεδόν καθόλου αστεία. Ο Funès κάνει άπειρες γκριμάτσες και προσπαθεί να βγάλει γέλιο αλλά δεν τον βοηθάει καθόλου το ίδιο το έργο και καταντάει κουραστικός. Λίγο ενδιαφέρον έχει το στοιχείο της βιομηχανοποίησης του φαγητού και της κριτικής για μεταλλαγμένα προϊόντα, εν έτη 1976 παρακαλώ. Εν τέλει, μην τη δείτε αλλά, πάλι, δείτε την μόνο και μόνο για να σας ανοίξει την όρεξη για καλό γαλλικό φαγητό και κρασί.

Κουτσομπολιό: τον γιο του Funes υποδύεται ο γάλλος κωμικός Coluche, ο οποίος το '81 έβαλε υποψηφιότητα για πρόεδρος της Γαλλίας και πέθανε νωρίς το 1986 μόλις 41 χρονών από μοτοσυκλετιστικό ατύχημα, εννιά μήνες μετά το ρεκόρ Γκίνες που έκανε τρέχοντας με 252,087 χλμ/ώρα με μία Yamaha 750cc στην πίστα της Νάρντο στην Ιταλία.

2 σχόλια:

Annie_Hall είπε...

Ο Louis de Funès μπορεί να είναι με την ίδια απίστευτα απολαυστικός ή απίστευτα βαρετός. Στις καλές του όμως είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος. Με λίγες ταινίες έχω γελάσει τόσο όσο με το Les aventures de Rabbi Jacob...

Τώρα τη συγκεκριμένη δεν την έχω δει αλλά απ΄ότι κατάλαβα δεν έχασα και τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι το Rabbi Jacob έχει συγκλονιστικό γέλιο αλλά έχω γελάσει και με άλλα, φαντομάδες κτλ