Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Βιέννη - Wien - Vienna

Επειδή τις επόμενες μέρες θα είμαι στη Βιέννη, έστειψα το μυαλό να βρω ποιες ταινίες λαμβάνουν χώρα στην αυστριακή πρωτεύουσα. Απ' αυτές που έχω δει ξεχωρίζουν: The third man (Ο τρίτος άνθρωπος) του Carol Reed, η The Pianist (Δασκάλα του πιάνο) του Haneke, Bad Timing (Η δύναμη της σάρκας) του Roeg, το Amadeus του Forman και είδαμε ευχάριστα και το Illusionist με τον Edward Norton.

Δεν έχω δει ακόμα τα Letter From An Unknown Woman του Max Ophuls, Before sunrise (Πριν το ξημέρωμα) του Linklater, Klimt με τον Malkovich και Freud του Huston.

Σίγουρα είχα δει όταν ήμουν μικρός τη Sissi-Ρόμι Σνάιντερ και από... ντροπή δεν είχα σκοπό να το αναφέρω. Αλλά έπεσα στο παρακάτω καρακίτς σάιτ, που αξίζει να ρίξετε μια ματιά για να ρίξετε λίγο γέλιο.

3 σχόλια:

dunno είπε...

Καλό ταξίδι κι ακόμα καλύτερα να περάσεις.κι ανήκω κι εγώ στο κλάμπ "Ναι- έχω δει το Sissi" και μάλιστα όχι σαν παιδί, αλλά αφότου ξετρελάθηκα με τη Schneider στο 10.30 καλοκαίρι βράδυ του Dassin, κι είπα να ρίξω μια ματιά στη φιλμογραφία της

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, μόλις ανακάλυψα το blog σου και έχω εντυπωσιαστεί απο τα διαμάντια που έχεις αναρτήσει.
Πώς μπορούμε να κατεβάσουμε κάποια ταινία ;

Συνέχισε έτσι

zisis είπε...

Thanx guys! Ωραία ήταν και καλά περάσαμε! Επανήλθαμε όμως στην καθημερινότητα και βαριέμαι αφόρητα!

Ο "ανώνυμος" μπορεί να βρει ταινίες παντού στο διαδίκτυο. Οι περισσότερες εδώ μπορούν να βρεθούν στο metropolis και για πιο... ειδικές καταστάσεις στην συλλογή της criterion.