Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Mr. Blandings Builds His Dream House

Ένας δημοσιογράφος είχε πει κάποτε στον Cary Grant: "Everybody would like to be Cary Grant," και αυτός του απάντησε, "So would I." Η περσόνα που αγαπήσαμε από τον κύριο Grant βρίσκεται και σε αυτήν την ταινία με τον μακροσκελή τίτλο Mr. Blandings Builds His Dream House (Το σπίτι των ονείρων, στα ellinika της εποχής). Πρόκειται για μία «χαλαρή» οικογενειακή κομεντί, γύρω από τις προσπάθειες ενός ζευγαριού να χτίσει το... σπίτι των ονείρων τους! Ο κύριος Blandings είναι διαφημιστής, παντρεμένος με δύο παιδιά και ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα πολυκατοικίας. Είναι ο Cary Grant με όλα τα κωμικά στοιχεία που τον έχουμε γνωρίσει και έχει για φίλο και καλό συμβουλάτορα τον δικηγόρο Melvyn Douglas. Μέχρι να χτιστεί αυτό το ριμάδι το σπίτι όμως θα περάσουν από σαράντα κύματα, ζήλιες από την πλευρά του Grant και πολλές κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Η ταινία προσφέρεται μόνο και μόνο για αγνή διασκέδαση και αυτό μάς το παρέχει απλόχερα. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Μπορεί και να σας θυμήσει Το κελεπούρι με τον Tom Hanks...

Δεν υπάρχουν σχόλια: