Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

I Love You Again (Θα ξαναγαπηθούμε)

Ο William Powell χτυπάει το κεφάλι του και... ξυπνάει από δεκάχρονη αμνησία! Γίνεται πάλι ο εαυτός του: μια ανάμιξη ζεν πρεμιέ, κομπιναδόρου και πότη. Το θέμα όμως είναι ότι δεν θυμάται τίποτα από τα δέκα χρόνια που έζησε σε μια μικρή κωμόπολη ως... φλωράκος, τσιγγούνης, πωλητής κεραμικών με χόμπι την ταρίχευση ζώων! Και το κυριότερο, δεν ξέρει ούτε ότι είναι παντρεμένος και ποια είναι η γυναίκα του. Έχοντας όμως σκοπό να καρπωθεί τα λεφτά που έχει μαζέψει στις τράπεζες τόσα χρόνια, αναγκάζεται να επιστρέψει στην πόλη του. Αυτό που ακολουθεί είναι ένα ντελίριο κωμικών καταστάσεων με τον Powell να μην ξέρει πώς να υποδυθεί τον προηγούμενο εαυτό του. Και πάνω που θα ερωτευθεί τη γυναίκα του, αυτή θα του ζητήσει διαζύγιο επειδή δεν αντέχει να ζει μαζί του, με τον προηγούμενο εαυτό του δηλαδή! I Love You Again, θα προσπαθήσει να της πει και να το δείξει εμπράκτως στη Myrna Loy, στην πολλοστή κοινή τους συνεργασία. Από τις άγνωστες κωμωδίες της εποχής που με έπιασαν ευχάριστα απροετοίμαστο, κάτι που οφείλουν στο έξυπνο σενάριο, τους πολύ καλούς διαλόγους και το ωραίο κάστινγκ.

3 σχόλια:

Fingolfin είπε...

Εκπληκτικό το δίδυμο των Powell - Loy. Προσωπικά, τους πρωτοείδα στις ταινίες The Thin Man (1934) και After The Thin Man (1936), όπου ήταν και οι δύο απολαυστικοί.

zisis είπε...

Μια απ'τα ίδια κι εδώ!
;-)

Anna είπε...

Την ειδα χτες! Ηταν διασκεδαστικη! Αγαπω William Powell και Myrna Loy!! The perfect couple!!