Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

The Man from Colorado (Διψασμένος για αίμα)

Στα μέσα της δεκαετίας του '40 ο Glenn Ford έγινε διάσημος με την Γκίλντα, ενώ ο William Holden άρχιζε να χτίζει την καριέρα του που θα τον οδηγούσε στα όσκαρ λίγα μόλις χρόνια μετά. Μαζί, το 1948 συνεργάστηκαν στο γουέστερν The Man from Colorado. Ένα ψυχολογικό κατά βάση δράμα με φόντο το τέλος του εμφυλίου πολέμου και τον ερχομό της νέας εποχής. Συνταγματάρχης ο πρώτος, κολλητός του και λοχαγός ο δεύτερος, την τελευταία μέρα του πολέμου θα αποφασίσει ο Σχης να σκοτώσει μια μικρή ομάδα Νοτίων, ενώ αυτοί σκόπευαν να παραδωθούν. Με την αποστράτευσή τους, ο Ford θα αναλάβει δικαστής και ο Holden θα γίνει ο σερίφης της πόλης. Η αυστηρότητά του σε διάφορα τοπικά θέματα και η «όρεξή» του για απόδοση δικαιοσύνης μετά φόνου, θα τον κάνουν τελικά ανεπιθύμητο, θα τον αποξενώσουν από τη γυναίκα του και ο κολλητός του θα στραφεί εναντίον του με τη βοήθεια τοπικής συμμορίας.

Όσο ενδιαφέρον κι αν ακούγεται το έργο όμως, άλλο τόσο προβλέψιμο είναι. Δυστυχώς, οι εύκολα προβλέψιμες ανατροπές του σεναρίου, οι υπερβολικές/γραφικές ερμηνείες και η χάλια... κόμμωση του Glenn Ford μειώνουν την αξία της ταινίας. Ενδιαφέρον στοιχείο πάντως το ότι γυρίστηκε σε έγχρωμο φιλμ, από τα λίγα έργα του είδους εκείνη την εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: