Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Thirst

Κουραστική, με μεγάλη διάρκεια και τάσεις σκηνοθετικής επιδειξιομανίας, η ταινία Thirst είναι η τελευταία δουλειά του Park Chan-wook. Ο αγαπημένος κορεάτης σκηνοθέτης της τριλογίας της Εκδίκησης εδώ φαίνεται σαν να στέρεψε από έμπνευση και ασχολήθηκε με κάτι έτοιμο, όπως ο βαμπιρικός μύθος και του άλλαξε τα φώτα. Ιερέας πάει σε αποστολή, κολλάει λέπρα, του κάνουν μετάγγιση αίματος, πεθαίνει και ανασταίνεται... άλλος άνθρωπος. Αν δεν πιει αίμα, η αρρώστια ξαναεμφανίζεται. Όταν πιει αίμα, το σώμα του αναπλάθεται και δυναμώνει. Παρακολουθούμε το μπλέξιμό του με μια περίεργη οικογένεια και την γνωριμία του με το σεξ και τον έρωτα μέσω της νύφη της οικογένειας που την έχουν κυρίως ως υπηρέτρια. Χαοτικά μπλεξίματα, σκηνές με πολύ ανούσιο σεξ, που ίσως ήθελε να μας δείξει ότι ο (πρώην) ιερέας ήταν και διψασμένος για σαρκική απόλαυση. Αλλά όπως είπα, δεν με άγγιξε στο ελάχιστο.

3 σχόλια:

ΠΑΝΟΣ είπε...

Xmmm, den symfwnw, dystyxws :)

http://2i3.blogspot.com/2010/03/movie-bits-24032010-thirst-lovely-bones.html

zisis είπε...

Δεν πειράζει. Χαίρομαι που υπάρχει εμπεριστατωμένος αντίλογος!

argiris-cinefil είπε...

Φίλε zisi, συμφωνώ μαζί σου σε όλα. Χαίρομαι που βρήκα κάποιον που δεν του άρεσε η ταινία. Και την δικιά μου άποψη θα την βρεις στην παραπάνω διεύθυνση που έχει βάλει ο Πάνος.

1,5: Μετριότατη (+)

0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα