Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Deux Hommes dans Manhattan

Η ταινία Δύο άντρες στο Μανχάταν είναι μια παραγωγή του Jean-Pierre Melville που κυκλοφόρησε το 1959 και πρέπει να τη δείτε μόνο αν είστε εξοικειωμένοι με τα ασπρόμαυρα φιλμ-νουάρ. Ή αν θέλετε να δείτε τον διάσημο σκηνοθέτη στον μοναδικό πρωταγωνιστικό ρόλο να υποδύεται έναν δημοσιογράφο που αναζητεί έναν γάλλο διπλωμάτη των Ηνωμένων Εθνών με τη βοήθεια ενός φωτογράφου που ξέρει πού να ψάξει. Ή αν θέλετε να δείτε πώς σκηνοθετεί ένας γάλλος το νυχτερινό Μανχάταν και πώς βλέπει εκ των έσω τα μπαρ, τα στριπτιτζάδικα, τη δισκογραφική Κάπιτολ. Επειδή, κατά τα άλλα, είναι ένα πολύ πρόχειρο έργο το οποίο έγινε στα πεταχτά και καλό είναι το θεωρήσετε ως ένα φόρο τιμής προς τη Νέα Υόρκη και τίποτα περισσότερο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το είχα δει πριν μερικούς μήνες όπου το είχε βάλει το CINE+ κι έκατσα να το δω για δύο ακριβώς λόγους: Επειδή λατρεύω τα φιλμ νουάρ και για την υπογραφή φυσικά του Jean-Pierre Melville. Κατά τα άλλα όντως η ταινία δεν είναι κάτι το αξιόλογο και ειδικά για αυτούς δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ασπρόμαυρα φιλμ-νουάρ. Εμένα προσωπικά πάντως μου άρεσε.

3: Καλή

0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα