Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

An Affair to Remember (Μεγάλε μου έρωτα)

Ρομαντική ταινία με τον Cary Grant και την Deborah Kerr από τη χρονιά του 1957. Ο κύριος είναι διάσημος πλεϊμπόι που αποφασίζει να παντρευτεί μια πλουσία. Ξεκινάει με το πλοίο να πάει στην Αμερική και σ'αυτό το πολυήμερο ταξίδι γνωρίζει την κυρία Kerr, που ζει ακόμα ανύπαντρη με έναν πετρελαιά στις ΗΠΑ. Περιττό να πούμε ότι θα την γοητέψει, αλλά κυρίως για το ότι δεν είναι αυτό που φαίνεται στα μίντια. Μεταξύ τους θα αναπτυχθεί το ειδύλλιο και θα αποφασίσουν να ξαναβρεθούν έξι μήνες μετά στην κορυφή του Empire State Buliding και να παντρευτούν. Για να μην σας φανερώσω άλλες λεπτομέρειες, την ημέρα που πρόκειται να συναντηθούν θα υπάρξει ένα ατύχημα, οι δρόμοι τους θα χωρίσουν αλλά η τύχη (δηλαδή η σεναριακή πένα) θα τους φέρει με αναπάντεχο τρόπο ξανά μαζί.

Διασημότατη ταινία, η An Affair to Remember θεωρείται μια από τις κορυφαίες ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών. Η δικιά μου ένσταση βρίσκεται στην κάπως πιο μεγάλη διάρκεια από ό,τι πιστεύω ότι θα έπρεπε να έχει. Σκηνές μεγάλης διάρκειας, κάποια μουσικά ιντερλούδια και κάποιοι πλεονασμοί θα μπορούσαν να μειωθούν από τον σκηνοθέτη Leo McCarey. Όπως και να'χει, το αυθεντικά συγκινητικό τέλος σε αποζημιώνει και η ταινία χαράσσεται στη μνήμη σου. Όπως και της Megg Ryan δηλαδή που χάρη σ'αυτήν την ταινία έστειλε τον Tom Hanks στην κορυφή του Empire State στην ταινία Άγρυπνοι στο Σιατλ. Σημειώστε ότι αποτελεί ριμέικ του Love Affair (Ο πόνος της αγάπης) του ιδίου σκηνοθέτη από το '39.

Δεν υπάρχουν σχόλια: