Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Midnight Cowboy (Ο καουμπόι του μεσονυχτίου)

Αφελής, νεαρός τεξανός πηγαίνη στη Νέα Υόρκη να δουλέψει ως... ζιγκολό. Μόνο που είναι άβγαλτος, χωριάτης και ολίγον άξεστος. Το μόνο που θα συναντήσει είναι μια πόλη με ανθρώπους εντελώς έξω από αυτό που περίμενε. Κάποια στιγμή θα πιστέψει ότι μπορεί να πιάσει την καλή, αλλά μάταια.

Κλασική πλέον, η ταινία Ο καουμπόι του μεσονυχτίου ήταν η πρώτη που κέρδισε το όσκαρ καλύτερης ταινίας έχοντας λάβει το χαρακτηρισμό Ακατάλληλη! Σοκαριστικές για την εποχή της οι σκηνές με γυμνό. Υποψήφιοι οι δύο πρωταγωνιστές Jon Voight και Dustin Hoffman για όσκαρ α' και β' ανδρικού ρόλου, ένα βραβείο που κέρδισαν εννιά χρόνια μετά ο πρώτος και δέκα ο δεύτερος. Απαισιόδοξη ταινία, που παρουσιάζει την άλλη όψη του αμερικανικού ονείρου, με πολύ καλή σκηνοθεσία από τον βρετανό John Schlesinger. Οι ψυχεδελικές σκηνές των φλας-μπακ και τα σουρρεαλιστικά όνειρα δίνουν στον θεατή μια γερή δόση από τα 60's.

1 σχόλιο:

Michael Corleone είπε...

Μπράβο. Για την πολυσυλλεκτκότητα των ταινιών που πρόλαβα να διαβάσω. Νεγάλο φάσμα και γνώση - όχι επιφανειακή. Ας πούμε όταν είδα το Long Goodbye του Άλτμαν και τον Δολοφόνο του Τόκυο χάρηκα πραγματικά. Όσο για τον Καουμπόι Του Μεσονυκτίου, ο παραγνωρισμένος σκηνοθέτης ήταν ομοφυλόφιλος δηλωμένος, για αυτό το φιλμ έχει έντονη κρυφομοφυλοφιλία. Επίσης ήταν η αγαπημένη ταινία του τότε Λευκού Οίκου.
Χαιρετώ.