Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009

Time Tunnel

Χρονομηχανές, κουλοβάχατα της ιστορίας και επιστροφή στο μέλλον! Στην παρακάτω λίστα θα θυμηθούμε τις ταινίες όπου γίνεται χρονο-μπάχαλο!

Πέρα από τη Μηχανή του Χρόνου του H.G. Wells, που τροφοδότησε πολλές ιστορίες και ταινίες, έχουμε τα ακόλουθα:
→ Η τηλεοπτική της δεκαετίας του '80 Voyagers! και η πιο "αρχαία" σειρά Time Tunnel.
→ Η επιτομή στα κωμικά ταξίδια στο χρόνο είναι φυσικά η τριλογία της Επιστροφής στο μέλλον
→ Πιο ψαγμένη άποψη μας έδωσε ο Terry Gilliam με το 12 πίθηκοι.
→ Ακόμα πιο ψαγμένη άποψη, τόση που θα σας φύγει το κεφάλι, μπορείτε να δείτε στην ταινία Primer, που είχαμε σχολιάσει και παλιότερα.
→ Και στο ίδιο μήκος κύματος, η πολύ καλή ισπανική παραγωγή με τίτλο Los Cronocrímenes, ή κατά κόσμον Time Crimes, που είδα μόλις σήμερα και αποφάσισα να ανανεώσω αυτό το ποστ και να το μεταφέρω στο παρόν μπλογκ.
→ Και όλο αυτό το ποστ δημιουργήθηκε στο έτερο μπλογκ, όταν είδαμε την ταινία του Denzel Washington: Deja vu (ελλην. τίτλος: 3 μέρες, έξι ώρες πίσω).
→ Η άποψη των Monty Python's επί του θέματος δόθηκε με αυτήν την ταινία: Time bandits (ελλην. τίτλος: Υπέροχοι ληστές και τα κουλουβάχατα της ιστορίας!)
→ Η βίαιη νεανική ταινία Το φαινόμενο της πεταλούδας είναι άλλη μια ταινία με υπόθεση πήγαινε-έλα στο μέλλον.
Ο εξολοθρευτής: Ο Τζον Κόνορ έστειλε το φίλο του στο παρελθόν, ο οποίος γκάστρωσε τη μάνα του Τζον και έγινε πατέρας του! Ο Εξολοθρευτής 2: τα τσιπάκια του 1ου εξολοθρευτή που ήρθαν από το μέλλον ήταν αυτά που οδήγησαν στη δημιουργία των εξολοθρευτών. Με άλλα λόγια, μπάχαλο! Το 3ο μέρος το είδα στην τηλεοπτική του μετάδοση και το αφήνω ασχολίαστο.
The jacket (Η πρώτη φορά που πέθανα): Τι τζάκετ και παπαριές, πες το ζουρλομανδία καλύτερα...
→ Ως και ο Harry Potter, στο The prisoner of Azkaban, ασχολήθηκε με το θέμα!
Πλανήτης των πιθήκων: ο Charlton Heston ακόμα γκαρίζει που δεν κατάλαβε ότι πήδηξε πολλές εκατοντάδες χρόνια στο μέλλον.
Η Πέγκυ Σου παντρεύτηκε: μελό και ολίγον βαρετό, θα έλεγα. Μετριότητα από τον Coppola.
→ Ο μεγάλος ηθοποιός Βαν Νταμ δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας: Timecop! Ο τίτλος τα λέει όλα.
→ Ακόμα και η Megg Ryan ταξίδεψε στο χρόνο και έφτιαξε... άλλη μια ρομαντική κομεντί! Όλα αυτά στο Kate & Leopold.
→ Το Timeline δεν το έχω δει, φίλοι και φίλες, αλλά μου είπαν ότι λαμβάνουν χώρα καταστάσεις παρόμοιες με κάποιες από τις προαναφερθείσες ταινίες!
Το πείραμα της Φιλαδέλφειας, όμως, το οποίο ανακάτεψε και λίγο από τρίγωνο των βερμούδων, αυτό ήταν... "έργο ποιότητας"!
→ Ακόμα καλύτερη "ποιότητα" θα βρείτε στο Black Knight, όπου ο κωμικός Martin Lawrence μεταφέρεται στη μεσαιωνική Αγγλία. Μούρλια!
→ Δεν ξέρω αν θυμάστε τον Κιάνου Ριβς και τον φίλο του που πήγαν στο παρελθόν και φέρανε τον Σωκράτη, τον Μπετόβεν και άλλους για να τους βοηθήσουν στο μάθημα της Ιστορίας: Bill & Ted's Excellent Adventure!

Και, ως ένα βαθμό, θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε και το χρονο-χαμό που συμβαίνει στον 5ο κύκλο του Lost, τα Donnie Darko, Μέρα της Μαρμότας, Φονική συχνότητα, Τρέξε Λόλα, τρέξε και... Just Visiting.

Δεν υπάρχουν σχόλια: