Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Mo' Better Blues (Παραλλαγές σ' ένα μπλουζ)

Μια "μικρή" ταινία για την άνοδο και την πτώση, τα χαμένα όνειρα και το συμβιβασμό με την πραγματικότητα. Ο πρωταγωνιστής δεν μπορεί να βάλει σε τάξη τις προσωπικές, ερωτικές και επαγγελματικές του σχέσεις, η έπαρση του για το ταλέντο του είναι μεγάλη, ο μάνατζερ και φίλος του δεν μπορεί να κόψει το τζόγο και χρωστάει πολλά. Όλα τα προβλήματα θα ευθυγραμμιστούν και θα διογκοθούν τη χειρότερη στιγμή. Και στο τέλος, ο κ. Λι θα παραδόσει τη σεκάνς του φινάλε που θα μας συγκινήσει και θα κλείσει τον κύκλο της ζωής.

Στο Mo' Better Blues του 1990, οι νεαροί τότε Denzel Washington, Wesley Snipes, Giancarlo Esposito, Bill Nunn είναι τα μέλη της τζαζ μπάντας, Spike Lee ο μάνατζερ, τα πραγματικά αδέρφια John Turturro και Nicholas τα αφεντικά του κλαμπ όπου παίζουν μουσική και ο Samuel Jackson σε μικρό ρόλο νταή. Τη μουσική της ταινίας έγραψε ο Bill Lee, o πατέρας του Spike, και την τρομπέτα του Washington ηχογράφησε ο σπουδαίος Terence Blanchard.

Δεν υπάρχουν σχόλια: