Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

The Thin Man Goes Home (Ο άνθρωπος σκιά στη μικρή πόλη)

Τέσσερα χρόνια από την προηγούμενη ταινία πέρασαν. Δεν ταίριαζε και τόσο μια κωμική ταινία κατά τη διάρκεια του Β' Π.Π., οπότε με το τέλος του δρομολογήθηκε άλλη μια συνέχεια της πετυχημένης σειράς. Κι αυτή τη φορά ο ντετέκτιβ Νικ Τσαρλς, η γυναίκα του Νόρα και το σκυλάκι τους Άστα μπλέκονται σε αστυνομικές περιπέτειες. Και όλα αυτά, όπως λέει ο τίτλος The Thin Man Goes Home, συμβαίνουν στη γενέτειρα του κ. Τσαρλς όταν και εμφανίζεται μετά από χρόνια για να επισκεφθεί τους γονείς του μαζί με τη σύζυγό του. Κανά-δυο πτώματα, μπόλικο μυστήριο, περίεργοι χαρακτήρες και το γνωστό, συζυγικό χιούμορ μπλέκεται στην ιστορία μας, που είναι κι αυτή άξια θέασης όπως και οι προηγούμενες. Παρόλο που αυτή τη φορά ψιλιαστήκαμε τον ένοχο εξ αρχής. Τέλος, θα γίνω βαρετός αν πω πάλι ότι τέτοιες ταινίες δεν φτιάχνονται πια.

Άκουσα ότι θα γυριστεί το ριμέικ των ταινιών το 2013 με τον Τζόνι Ντεπ στο ρόλο του Νικ Τσαρλς. Πόσο αληθεύει και τι αποτέλεσμα θα βγει στην οθόνη, μένει να το δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: