Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Repo Men

Σκέψεις (προειδοποίηση για spoilers) → Παίρνουμε μια καλούτσικη ιδέα για ένα εφιαλτικό φουτουριστικό μέλλον και φτιάχνουμε ένα έργο που αναπαράγει ιδέες από Blade Runner και Μπραζίλ, μιας και οι νεότερες γενιές δεν έχουν ιδέα από «παλιές» ταινίες, οπότε αυτή φαντάζει «πρωτότυπη»! Προσθέτουμε, φυσικά, και γερές δόσεις από αίμα και σιχαμερές σκηνές, αντιγράφουμε και μια διάσημη σκηνή από το OldBoy και το εργάκι μας είναι έτοιμο! Προειδοποίηση, #2: το Repo Men δεν αποτελεί ριμέικ και δεν έχει καμία σχέση με το καλτ, πλέον, Repo Man.

4 σχόλια:

nemoflicks είπε...

καλη η συνταγη,ανοστη η εκτέλεση.Υπάρχει και ένα musical(?) με παρεμφερές στορυ του 2008: Repo! The Genetic Opera.Καλύτερο του Repo Men.

CineNaupigos είπε...

Καλησπέρα,

το Blade Runner είναι μάλλον η αγαπημένη μου ταινία όλων των εποχών αλλά παρ' όλα αυτά δυσκολεύομαι να βρω ιδέες του στο Repo men. Πάει κανά 5μηνο βέβαια που είδα το Repo men και δεν το θυμάμαι τόσο καλά. Βεβαίως, είμαι ο μόνος που ξέρω που το βρήκα κάπως συμπαθητικό (6/10) και πρωτότυπο. Ναι η φουτουριστική του ατμόσφαιρα είναι αισθητά ανύπαρκτη μπροστά στο Blade Runner (και στα Metropolis και Πρωινή Περίπολος, αν θέλετε), αλλά η όλη ιδέα (όχι η ταινία) με συνεπήρε. Βέβαια παίζει και ο Whitaker και η ταινία κερδίζει κάποιους πόντους. Άσε που στο τέλος τον λυπήθηκα τον χαρακτήρα του Law.
Τέσπα, αυτά από μένα. Και φυσικά η σκηνή του διαδρόμου στο Repo men δεν έχει ούτε το 1/100 της έντασης της αντίστοιχης σκηνής στο Oldboy - για αυτό την προσπέρασα αδιάφορα και αναγκάστηκα να καταφύγω στο πάντα χρήσιμο imdb.com για να καταλάβω σε ποια σκηνή αναφερόσουν.

Υ.Γ. Το Brazil ακόμη δεν το έχω δει...

zisis είπε...

Το Blade runner μου ήρθε στο μυαλό από τη φουτουριστική εικόνα της πόλης και τα περιθωριοποιημένα γκέτο. Και όταν δεις το Μπραζίλ, το τέλος θα σου φανεί τόσο μα τόσο ίδιο...!

argiris-cinefil είπε...

Δεν ξέρεις πόσο συμφωνώ μαζί σου. Πολύ έξυπνη και εύστοχη θα έλεγα η ανάρτησή σου για αυτήν την ταινία.

1,5/5: Μέτρια