Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Dirty Mary Crazy Larry (Η πρόστυχη Μαίρη και ο τρελός Λάρι)

Την πενταετία (πάνω-κάτω) μετά τον Ξένοιαστο καβαλάρη που ήταν πετυχημένος και υπολογίσιμος, ο Peter Fonda έπαιξε και σε μια αστυνομική περιπέτεια με πολύ δράση και κυνηγητά. Η ταινία Dirty Mary Crazy Larry αφορά τον Larry, τον οδηγό αυτοκινήτων που υποδύεται ο Fonda, ο οποίος ύστεα από μια αναίμακτη και χωρίς όπλα ληστεία, το σκάει με το συνεργάτη του. Μαζί τους όμως, με το έτσι θέλω, έρχεται και η Mary, το γκομενάκι που είχε «ρίξει» ο Fonda την προηγούμενη νύχτα. Και η συνέχεια περιλαμβάνει άπειρο αυτοκυνηγητό, με τον τοπικό σερίφη να το έχει βάλει στόχο ζωής να τους πιάσει και τα αστυνομικά αμάξια να διαλύονται το ένα μετά το άλλο. Για τους φίλους των αυτοκινήτων να πούμε ότι η ομάδα των φυγάδων μας τρέχει με δύο Dodge Chargers. Στο σύνολό της, πρόκειται για μια απλή ταινία δράσης b-κατηγορίας. Θα ήθελε να είναι κάτι σε Μπόνι και Κλάιντ χωρίς όπλα, με ολίγη από Μπούλιτ και πολύ από Vanishing Point. Το έργο όμως χάνει αρκετούς βαθμούς εξαιτίας της ατάλαντης νεαρής Susan George που υποδύεται τη Mary. Σε σημεία αναρωτιέσαι πώς και δεν την έχουν πλακώσει στις σφαλιάρες οι συνεπιβάτες της! Πρόκειται για την ηθοποιό που έπαιξε τη σύζυγο του Dustin Hoffman στα Αδέσποτα σκυλιά, μια ταινία που πρέπει να ξαναδώ για να θυμηθώ την ερμηνεία της εκεί. Το τέλος της ταινίας όμως μάς θυμίζει ότι βρισκόμαστε στη δεκαετία του '70· ένα φινάλε που δεν πρόκειται να δείτε σε σημερινές ταινίες.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Ζήση! Την ταινία δεν την είχα υπόψη μου, μέχρι να διαβάσω μια συνέντευξη του Tarantino, που την ανέφερε μεταξύ άλλων, σαν επιρροή για το Death Proof. Αν την βρω, θα την δω. By the way, σε έχω βάλει στην λίστα με τα φιλικά μου ιστολόγια!

zisis είπε...

Μετά έμαθα κι εγώ ότι τη γούσταρε κι ο Ταραντίνο. Κάπου διάβασα (επειδή δεν το πρόσεξα ο ίδιος) ότι κάποιες σκηνές παίζουν και σε μια τηλεόραση μέσα στο Jackie Brown!

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ με τη γνώμη σας για τη Susan George, η ερμηνεία της βρίσκεται απόλυτα στο πνεύμα της ταινίας (που είναι αναμφίβολα από τα αξιολογότερα road movies). Πιστεύω δε ότι αν ξαναδείτε το "Αδέσποτα σκυλιά" θα καταλάβετε τις δυνατότητες αυτής της ηθοποιού που πέθανε πρόσφατα.

Φιλικά
Νίκος Ζ.