Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Whatever Works (Κι αν σου κάτσει;)

Επιστροφή στη Νέα Υόρκη για τον Woody Allen και η ταινία που κυκλοφόρησε το 2009 αποτελεί έναν καταπέλτη, έναν οδοστρωτήρα -καλύτερα- που παίρνει σβάρνα τα πάντα και τους πάντες. Ο καταπέλτης έχει τη μορφή του Larry David, ενός stand-up κωμικού που δεν γνωρίζουμε εμείς εδώ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Μέσα από τη μορφή του μισάνθρωπου πρωταγωνιστή ο Woody Allen τα βάζει με όλους και όλα. Το κλασικό γουντιαλενικό στυλ είναι και δω παρόν, οι πνευματώδεις ατάκες δίνουν και παίρνουν και οι σχολιασμοί κατά των θρησκειών πιο καυστικοί από ποτέ. Η ταινία Whatever Works κυλάει φοβερά όταν είναι επικεντρωμένη στον Larry David, κάνει μια μικρή κοιλιά (κατ'εμέ) όταν θα ασχοληθεί (αναγκαστικά) με τους παράπλευρους χαρακτήρες, αλλά και πάλι είναι εγγυημένα μια διασκεδαστική ταινία, έτσι όπως αγαπάμε τις ταινίες του κυρίου Allen. Κάποια πράματα σίγουρα επαναλαμβάνονται, όπως η χαζή ξανθιά που υποδύεται η Evan Rachel Wood και που μου θύμησε την Mira Sorvino στο Ακαταμάχητη Αφροδίτη, αλλά αυτό είναι το κινηματογραφικό σύμπαν του Woody Allen και αυτό γουστάρουμε να βλέπουμε.

3 σχόλια:

crispy είπε...

Είναι κρίμα που ο Larry David δεν έγινε ιδιαίτερα γνωστός εδώ στη χώρα μας. Πραγματικά δεν θυμάμαι αν παίχτηκαν ποτέ - στις απαρχές της ελληνικής ιδιωτικής tv- οι σειρές seinfeld στην οποία ήταν παραγωγός και curb your enthousiasm στην οποία πρωταγωνιστεί. Κι οι δύο σειρές είναι εξαιρετικές.

zisis είπε...

Σειρές που μάλλον πρέπει να αναζητήσουμε σε DVD ή σε κανά internet εμείς εδώ στο ελλάντα, έτσι;

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

"...αυτό γουστάρουμε να βλέπουμε." Έτσι ακριβώς!