Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Mauvais Sang (Η δική μας νύχτα)

Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του διάσημου σκηνοθέτη Leos Carax. Mauvais Sang είναι το "κακό αίμα". Αγγλικά η ταινία τιτλοφορήθηκε "The Night Is Young" και στα ελληνικά "Η δική μας νύχτα"! Μία ταινία που αποτείει φόρο τιμής στη Νουβέλ Βαγκ και στα έργα των Γκοντάρ (κυρίως), Τριφό κλπ, αλλά και στο βωβό κινηματογράφο. Μία ταινία με μερικές εκπληκτικές σεκάνς, ιδιόμορφη όπως ο δημιουργός της, εντελώς σινε-φιλική, για απαιτητικό κοινό.

Και σε αυτό το έργο πρωταγωνιστεί ο Denis Lavant. Μικροκακοποιός, γιος ενός διάσημου κακοποιού που σκοτώθηκε "επί τω έργο". Δύο ηλικιωμένοι συνάδελφοι του πατέρα του (Michel Piccoli και Hans Meyer) τον παίρνουν μαζί τους για μια δουλειά στην οποία πρέπει να ανακτήσουν ένα πειραματικό φάρμακο. Ένα φάρμακο που είναι το αντίδοτο σε μία νέα ασθένεια. Στην ομάδα τους βρίσκεται και η νεαρή Juliete Binoche, ερωμένη του Piccoli. Σιγά-σιγά όμως ένα νέο ειδύλλιο θα αρχίσει να αναπτύσσεται μεταξύ του Lavant και της Binoche, που θα επηρεάσει τη "δουλειά", τις ζωές τους, το μέλλον τους. Στο έργο βλέπουμε και τη νεαρή Julie Delpy που υποδύεται την πρώην κοπέλα του Lavant.

Δεν υπάρχουν σχόλια: