Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

The Conspirator (Ύποπτη συνομωσίας)

Μια όχι και τόσο γνωστή -σε μας τους Ευρωπαίους- πλευρά της δολοφονίας του Λίνκολν παρουσιάζει η ταινία The Conspirator. Κι αυτή είναι η δίκη και καταδίκη των συλληφθέντων που κατηγορούνταν ως συνομώτες που έδρασαν οργανωμένα μαζί με τον δολοφόνο John Wilkes Booth. Μέσα σ'αυτούς, κατηγορούμενη βρίσκεται μια μητέρα που θέλει να σώσει το γιο της. Ένας νεαρός δικηγόρος θα αναλάβει την υπεράσπισή της, έχοντας να αντιμετωπίσει το μίσος των στρατιωτικών/δικαστικών αλλά και την αδιαλλαξία της μάνας.

Πολυπληθέστατο το καστ της ταινίας, με τους James McAvoy και Robin Wright να είναι ο βασικός κορμός του έργου και οι Kevin Kline, Evan Rachel Wood, Tom Wilkinson, Colm Meaney κ.λ.π. σε δεύτερους ρόλους. Η έκπληξή μας ήταν όταν είδαμε το όνομα του σκηνοθέτη: Robert Redford. Το αποτέλεσμα; Μια προσεγμένη και καλοφτιαγμένη παραγωγή που δυστυχώς δεν κάνει καμία υπέρβαση. Επικεντρώνεται στην ιστορία της μάνας και καταλήγει να είναι μια «ακαδημιακή» ταινία με τα όλα της. Εν συνόλω, απευθύνεται μόνο σε όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από τη δολοφονία του Λίνκολν. Στους τίτλους αρχής, το μάτι μας έπεσε στο όνομα της εταιρείας παραγωγής: American Film Company. Ψάχνοντας, ανακάλυψα ότι αυτή είναι η πρώτη ταινία της εταιρείας, σκοπός της οποίας είναι να φτιάξει όσο το δυνατόν πιο πιστά ιστορικά έργα γύρω από το αμερικανικό παρελθόν. Για να μάθουν τα αμερικανάκια ιστορία μέσα από τις ταινίες; Τι απέγινε το σχολείο, οι δάσκαλοι, τα βιβλία;

Δεν υπάρχουν σχόλια: