Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Abril Despedaçado

Βασισμένο στο βιβλίο «Ρημαγμένος Απρίλης» του Αλβανού Ισμαήλ Κανταρέ (στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ροές), ο βραζιλιάνος σκηνοθέτης Walter Salles δημιούργησε το ατμοσφαιρικό Abril Despedaçado (ατυχώς τιτλοφορημένο στα αγγλικά ως Behind the Sun), χωρίς να αλλάξει πολλά, απλά το τοποθέτησε σε κάποια ορεινή περιοχή της Βραζιλίας. Με πανέμορφη κινηματογράφιση, ευφάνταστες λήψεις και πανέμορφη φωτογραφία, παρουσιάζει την ιστορία του νεαρού Rodrigo Santoro (ο Ξέρξης στους 300) που σύμφωνα με τα έθιμα πρέπει να εκδικηθεί το θάνατο του αδερφού του, να συνεχίσει δηλαδή τη βεντέτα. Κάτι που αν το επιτύχει, θα στιγματίσει το δικό του μέλλον, καθώς αυτός θα είναι το επόμενο υποψήφιο θύμα της αντίπαλης οικογένειας. Ανακωχή; Δεν υπάρχει. Έχει περιθώριο 30 μέρες, μέχρι να κιτρινίσει το αίμα από το πουκάμισο του σκοτωμένου. Αλλά μέσα σ'αυτό το μήνα πολλά μπορούν να συμβούν (όπως το να γνωρίσει τον έρωτα) και να σκεφτεί αν θα το σκάσει ατιμώντας το όνομα της οικογένειάς του ή αν θα κάτσει να υποστεί τις συνέπειες.

2 σχόλια:

academy είπε...

Μα τι ωραία ταινία zisis....Είχα ενθουσιαστεί οταν το είδα.Δεν βγήκε ποτέ στους ελληνικούς κινηματογράφους είχε κυκλοφορήσει κατευθείαν σε dvd.
Ο Salles στα καλύτερα του,,,για να δούμε τώρα με το On the road....

zisis είπε...

Ευτυχώς δεν ασχολήθηκε άλλο με το Χόλιγουντ και επέστρεψε στα της Βραζιλίας. Δεν έχω δει όμως τη βραζιλιάνικη παραγωγή "Οριακή γραμμή" του 2008 και για το "On the road" είμαι επιφυλακτικός. Μιλάμε για ένα από τα πιο ιστορικά, επιδραστικά (κ.ο.κ.) βιβλία του 20ου αιώνα!

Cheers!