Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

The Hit (Συμβόλαιο με το θάνατο)

Ένα εναλλακτικό, γκανγκστερικό φιλμ το The Hit, παραγωγής 1984, μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του βρετανού Stephen Frears. Ο πρώην γκάνγκστερ Terence Stamp έχει «δώσει» παλιούς συνεργάτες και τώρα κρύβεται στην Ισπανία. Δέκα χρόνια μετά, όμως, εμφανίζονται οι John Hurt και Tim Roth (στην πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση) και τον απαγάγουν για να τον πάνε στους «δικούς» τους στον Παρίσι. Στο κατόπι τους βρίσκεται ο αστυνομικός Fernando Ray, ο σπουδαίος ισπανός ηθοποιός που θυμόμαστε κυρίως από τον Άνθρωπο από τη Γαλλία. Αυτό που ακολουθεί είναι ένα διαφορετικό road-movie, μια ατμοσφαιρική ταινία γύρω από τη ζωή και το θάνατο, που την κάνει αξέχαστη η εκπληκτική μουσική του Paco de Lucía. Από τις καλύτερες βρετανικές ταινίες της δεκαετίας του '80.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας.

4 σχόλια:

Simurgh είπε...

Θυμάμαι πολύ αμυδρά την ταινία, αλλά είναι πρωτότυπο και «ενοχλητικό» το θέμα. Μου χει μείνει το τέλος και η νεαρή και πληθωρική κοπέλα που τους συνοδεύει.

zisis είπε...

Μπράβο μου, ξέχασα να αναφερθώ στην ισπανίδα χορεύτρια Laura del Sol, τη μοναδική γυναικεία συμμετοχή στο έργο!

theachilles είπε...

Σπουδαίος Frears. Κάποτε πρέπει να υπάρξει συνολική αποτίμηση της πλούσιας και άκρως ιδιαίτερης καριέρας του.

zisis είπε...

Αν και δεν έχω παρακολουθήσει τις τελευταίες του δουλειές, μήπως είναι νωρίς για συνολική αποτίμηση; Σαν επικήδειος μού ακούγεται!
:-)