Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Paperhouse

Η παρούσα ταινία έπεσε στην αντίληψή μας πριν 13 χρόνια, σε ένα αφιέρωμα με τις 50 καλύτερες ταινίες τρόμου από το περιοδικό Σινεμά, επειδή εκεί μάθαμε για τον βρετανό Bernard Rose και την πιο γνωστή και πιο πετυχημένη ταινία του, Candyman. Ψάχνοντας εδώ και κει, μάθαμε για το Paperhouse, το προηγούμενο έργο του από τη χρονιά του 1988, το οποίο ήταν βασισμένο στο βιβλίο "Marianne Dreams" της Catherine Storr. Μια ταινία φαντασίας ιδωμένη μέσα από τα μάτια ενός μικρού κοριτσιού που ό,τι ζωγραφίζει τη μέρα, ζωντανεύει το βράδυ στα όνειρά της. Όσο αρρωσταίνει και δεν πάει σχολείο και κάθεται σπίτι, τόσο θα αρχίσει να προτιμάει τη ζωή μέσα στα όνειρα. Θεωρήστε δεδομένο το ότι τα όνειρα θα μπλέξουν με την πραγματικότητα και θα έχουμε τις απαραίτητες ανατροπές που θα εμπλουτίσουν την ιστορία μας. Λίγες θριλερικές πινελιές, τα ευφάνταστα σκηνικά και η καλοστημένη ιστορία, συνθέτουν ένα πολύ καλό βρετανικό εργάκι, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα που μας ήρθαν από την Αγγλία τη δεκαετία του '80.

2 σχόλια:

influences only είπε...

Λίγοι θυμούνται και πολλοί λιγότεροι ενδιαφέρονται για αυτές τις ταινίες πλέον και είναι πολύ σημαντικό που τις συγκεντρώνεις.
Παρακολουθώ τις επιλογές σου με μεγάλο ενδιαφέρον.

zisis είπε...

Ευχαριστώ! Και γω το αυτό πράττω με τις δικές σου... επιρροές!