Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

The Call of Cthulhu

Ο Σύλλογος Φίλων Lovecraft αποφάσισε το 2005 να μεταφέρει το διήγημα "The Call of Cthulhu" του Lovecraft στη μεγάλη οθόνη. Και μιας και η ιστορία εκτυλίσσεται τη δεκαετία του '20, αποφάσισαν να κάνουν και την ταινία να μοιάζει βγαλμένη μέσα από εκείνη την εποχή. Έτσι η The Call of Cthulhu πρόκειται για μια βουβή, μεσαίου μήκους (σαράντα κάτι λεπτών) παραγωγή, με ευφυή σκηνοθεσία. Στα πλάνα των ονείρων, ο γερμανικός εξπρεσιονισμός τιμάται δεόντως· στις θαλάσσιες σκηνές, οι μακέτες δεν σε ξενίζουν. Και σιγά-σιγά, η περίπλοκη ιστορία (αφήγηση μέσα στην αφήγηση μέσα στην αφήγηση) διεισδύει μέσα σου και, όσο πλησιάζει το τέλος, αγωνιάς να μάθεις ποιος είναι ο Κθούλου! Για τους φίλους του φανταστικού και του H.P. Lovecraft, η ταινία συστήνεται ανεπιφύλακτα. Δείτε και το παρακάτω σάιτ της ταινίας για περισσότερες πληροφορίες.

Υ.Γ.: Ευχαριστούμε τον ζαμούς που μάς κίνησε την περιέργεια και ανακαλύψαμε την ταινία!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είσαι ωραίος! Άμεση απάντηση.
Δεν συμφωνείς ότι θα ήταν καλύτερο να το δει κάποιος χωρίς να γνωρίζει πότε γυρίστηκε; ενδεχομένως κάποιος που έχει εντρυφήσει στο βουβό να το καταλάβανε, προσωπικά αν δεν γνώριζα από πριν ότι είναι του 2005 δεν είμαι τόσο βέβαιος ότι θα το έπαιρνα χαμπάρι

zisis είπε...

Η ταινία "προδίδεται" από την καλή παραγωγή και την καθαρή εικόνα! Κι εγώ πιστεύω ότι ο οποιοσδήποτε που δεν έχει εντρυφήσει μπορεί να μπερδευτεί.