Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Bone Tomahawk

Τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες αναζητούν στην άγρια δύση τη γυναίκα του ενός και το βοηθό σερίφη του άλλου, που απήχθαν από αιμοδιψείς άγριους. Απλό το στόρι αλλά σε κερδίζει...
α) με την «καθαρή» φωτογραφία για να είναι όσο πιο ρεαλιστικό γίνεται, σκονισμένο και βρώμικο, βίαιο και σάπιο λες και είναι βγαλμένο μέσα από τις σελίδες του «Ματοβαμμένου Μεσημβρινού» του Κόρμακ Μακ Κάρθι.
Και β) πολύ καλές ερμηνείες από: τον Kurt Russell (φτιαγμένος για αυτό το ρόλο), τον Matthew Fox του Lost εδώ αγνώριστος, τον Patrick Wilson με πατερίτσα και τον Richard Jenkins σε έναν από τους καλύτερους β' ρόλους των τελευταίων χρόνων.

Η ταινία Bone Tomahawk γυρίστηκε από τον πρωτοεμφανιζόμενο S. Craig Zahler, ο οποίος μας έδωσε φέτος και το επίσης υπερβολικά βίαιο Brawl in Cell Block 99.

2 σχόλια:

argiris-cinefil είπε...

Γεια σου Ζίση.
Γουέστερν με κανίβαλους είναι ένας συνδυασμός που τα σπάει. Πολύ δυνατή με πολύ βία αλλά απολύτως δικαιολογημένη (λόγω του θέματος) και με ένα Κερτ Ράσελ απολαυστικότατο. Σίγουρα ένα γουέστερν πολύ διαφορετικό από τα άλλα. Πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση αυτός ο σκηνοθέτης όπου και με την δεύτερή του ταινία φέτος μας παρέδωσε άλλη μια δυνατή ταινία πάλι υπερβέβαιη (κι εδώ δικαιολογημένη πιστεύω).

4/5: Πολύ καλή

zisis είπε...

Γεια σου Αργύρη! Πολύ καλή, συμφωνώ.