Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Time Without Pity (Το άλλοθι της τελευταίας ώρας)

Αποξενωμένος, αλκοολικός πατέρας προσπαθεί να σώσει το γιο του από την κρεμάλα. Ο γιος του είναι στη φυλακή για το φόνο της φιλενάδας του. Ζούσε με την οικογένεια ενός συμφοιτητή του. Μία οικογένεια ενός πλούσιου αυτοκινητοβιομήχανου. Ο πατέρας έχει ένα 24ωρο για να προσπαθήσει να βρει κάποια απόδειξη για την αθωώτητα του γιου. Θα μπλέξει με την περίεργη αυτή οικογένεια που έχει αρκετά μυστικά και πολλά πάθη! Στο τέλος θα βρει την ένδειξη που ψάχνει, αλλά όχι την απόδειξη. Θα χρειαστεί να θυσιάσει όμως κάτι για να πετύχει το σκοπό του.

Βρετανική παραγωγή το Time Without Pity με τον Joseph Losey στη σκηνοθεσία. Σκληρό έργο με έμφαση στην ψυχολογία των χαρακτήρων. Τα χαρακτηριστικά κοντινά πλάνα, οι καθρέφτες και οι περίεργες γωνίες λήψης βρίσκονται παρόντα και σ'αυτό το έργο του Losey. Ο Michael Redgrave δίνει μία δυναμικά πειστική ερμηνεία στο ρόλο του βασανισμένου, αλκοολικού πατέρα. Ένα έργο πάντως που ξέρω ότι δεν θα κάτσω να ξαναδώ. Ίσως οι αντιπαθητικοί δεύτεροι ρόλοι ευθύνονται γι'αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: