Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

The Onion Field (Ανθρωποκυνήγι στο Λος Άντζελες)

Στο πρώτο μισό του έργου γνωρίζουμε τους τέσσερις βασικούς χαρακτήρες. Δύο μικροκακοποιοί θα ενώσουν τις δυνάμεις τους. Δύο νεαροί αστυνομικοί συνεργάζονται για πρώτη φορά και ξεκινάνε τις περιπολίες. Η πορεία του ζευγαριού κακοποιών κάποια στιγμή θα διασταυρωθεί με τους αστυνομικούς. Μία μικρή ομηρεία θα οδηγήσει τους πρωταγωνιστές σε ένα χωράφι και η βίαιη, αιματηρή εξέλιξη θα οδηγήσει το έργο στο δεύτερο μισό του, το δικαστικό κομμάτι. Από κει και έπειτα παρακολουθούμε, από τη μία πλευρά, τα μακροχρόνια νομικά τερτίπια με τα οποία αποφεύγεται η απονομή δικαιοσύνης και από την άλλη, τα ψυχολογικά τραύματα από τις ενοχές του επιζόντα αστυνομικού που τον οδηγούν στην κλεπτομανία.

Καλές οι προθέσεις του πρωτοεμφανιζόμενου, στο Χόλιγουντ, σκηνοθέτη Harold Becker, αλλά η ταινία The Onion Field χάνει κάπου το ενδιαφέρον της από το δικαστικό πλάτιασμα του δεύτερου μέρους. Είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Joseph Wambaugh, το οποίο εξιστορεί τα πραγματικά γεγονότα της άνωθεν ιστορίας, στο μοτίβο της επιτυχίας Εν Ψυχρώ του Τρούμαν Καπότε. Πρωταγωνιστεί ο John Savage, ένα χρόνο μετά τη μεγάλη επιτυχία του Ελαφοκυνηγού, αλλά ξεχωρίζει η παρανοϊκή ερμηνεία του «κακού» James Woods.

Δεν υπάρχουν σχόλια: